Sevastova Stambulā spēlēs pret Vimbldonas pusfinālisti Kvitovu

Notikusi Turcijas pilsētas Stambulas WTA „International” sērijas vienspēļu turnīra izloze. Tā lēmusi, ka Latvijas tenisistes Anastasijas Sevastovas pirmā pretiniece būs ar 2. numuru izliktā čehiete Petra Kvitova, kurā šogad aizkļuva līdz Vimbldonas vienspēļu turnīra pusfinālam.

Kā jau ziņojām, šonedēļ Austrijas kalnu kūrurtā Badgašteinā finišēja WTA tūres māla seguma turnīru sezona. Anastasija Sevastova šajā turnīrā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet jaunnedēļ jau uzsāk hard segumu sezonu, gatavojoties „US Open”. Par liepājnieces pirmo turnīra uz šī seguma izraudzīts „Istanbul Cup” Turcijā. Šī turnīra balvu fonds ir 220 000 ASV dolāru un tas ir viens no „International” sērijas.

Sacensību galvenā favorīte ir „French Open” čempione Frančeska Skjavone, tāpat no favorītēm jāmin čehiete Petra Kvitova, krieviete Anastasija Pavļučenkova, Kazahstānas pārstāve Jaroslava Švedova un bulgāriete Cvetana Pironkova. Sevastovai šoreiz neizdevās tikt tuenīra izlikto sportistu vidū, kas nozīmēja, ka 1.kārtā pretiniekos varēja ielozēt jebkuru sportisti. Šoreiz par to kļuva 20 gadus vecā čehiete Petra Kvitova, kura turnīrā ir otrās raketes godā. WTA rangā viņai šobrīd 30. vieta. Tā sasniegta galvenokārt pateicoties fantastiskajam sniegumam šī gada Vimbldonā, kad Kvitova tika līdz pusfinālam.

Pēc Vimbldonas čehiete aizvadījusi tikai vienu turnīru – šīs nedēļas sākumā Slovēnijas pilsētas Portorožas WTA turnīra pirmajā kārtā zaudējums pret šveicietis Stefāniju Fogeli – 5:7, 2:6. Arī šis turnīrs notika uz hard seguma. Jāpiezīmē, ka līdz šim Sevastova un Kvitova savā starpā ir reizi tikušās – pērnā gada Bronksas ITF turnīrā pirms „US Open” Anastasija sagrāva čehieti ar 6:1, 6:2. Par precīzu pirmās kārtas spēles laiku ziņosim vēlāk (visticamāk tā notiks otrdien), bet dubultspēļu turnīrā Anastasija šoreiz nespēlēs.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais