Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Pasaules līmeņa teniss jau februārī Rīgā

© Pixabay

Februārī Latvijas sportā gaidāms liels notikums – Federācijas kausa Pasaules otrās grupas pirmās kārtas spēles, kuras norisināsies Rīgā 9. un 10. februārī. Latvijas tenisa izlase mērosies spēkiem ar Slovākijas izlasi.

Līdz šim abas izlases savā starpā nav spēlējušas. Latvijas tenisa un kopumā sporta mīļotājiem šī būs lieliska iespēja klātienē vērot augstākā līmeņa tenisu un atbalstīt mūsu valsts vadošās raketes - Anastasiju Sevastovu un Aļonu Ostapenko. Mūsu dāmu komandas sastāvs palicis nemainīgs, Sevastovai un Ostapenko cīņā palīdzēs arī Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane. Komandu cīņā vadīs jaunais izlases kapteinis Adrians Žguns, kurš nomainīs līdzšinējo kapteini Andi Jušķu.

Februārī gaidāmajā Federāciju kausā Latvijas tenisistēm pretī stāsies Slovākijas izlases līdere Dominika Cibulkova, Magdalēna Ribarikova un Viktorija Kuzmova. Pasaules tenisa rangā Latvijas izlase šobrīd ir 15.vietā, bet pretiniece Slovākija 12.vietā. Pagājušajā gadā Latvijas izlase sasniedza izvirzīto mērķi izkļūt no Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas, tāpēc šajā gadā pirmo reizi pēc 20 gadu pārtraukuma Latvijas tenisa izlase ir starp 16 spēcīgajām sieviešu tenisa izlasēm pasaulē.

Latvijas Tenisa federācijas ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks pirms turnīra noskaņots pozitīvi. Viņš ar prieku ziņo, ka cilvēku interese par gaidāmo tenisa turnīru ir liela un attaisno līdz šim liktās cerības. Ģenerāldirektors pauž iespējamību, ka cilvēku aktivitāte biļešu iegādē palielināsies pēdējās pirms turnīra dienās. Viņš arī cer, ka izdotos sagaidīt pilnu arēnu ar Latvijas tenisa mīļotājiem un atbalstītājiem. 9.februārī plānotas divas vienspēles. 10.februārī divas vienspēles un viena dubultspēle kā pēdējā. Šāda līmeņa tenisa turnīra norise ir liels notikums Latvijas sportā, tāpēc ikviens ir gaidīts „Arēnā Rīga” atbalstīt Latvijas tenisa izlasi cīņā pret Slovākiju. Biļetes uz turnīru var iegādāties „Biļešu Servisa” tirdzniecības vietās un interneta vietnē bilesuserviss.lv