Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Gulbis divos setos pārtrauc Učijamas uzvaru sēriju un iekļūst trešajā kārtā

© imago/Hasenkopf/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis (ATP 149.) šodien pārvarējis Gaosjunas "Challenger" turnīra otro kārtu, divos setos ar 6:2 un 6:4 pārspējot japāni Jasutaku Učijamu (ATP 212.).

Gulbis maču sāka pārliecinošāk, pirmajā geimā pie pretinieka serves panākot 30:0, taču tas bija viss. Savukārt paša otrajā serves geimā bija vienādi, bet latvietis izrādījās pārāks, un tūdaļ tika pie breika, panākot 3:2. Pārsvars tika nostiprināts ar sauso serves geimu, kam sekoja vēl viens breiks, pie 0:30 uzvarot četrās izspēlēs pēc kārtas.

Tiesa, lielas problēmas radīja pirmā seta izservēšana. Učijamam nebija nevienas breikbumbas, taču noslēdzošajā geimā viņš pie Gulbja serves panāca 40:0. Pirmās trīs iespējas tika palaistas vējā, neizmantota palika arī ceturtā breikbumba, un Gulbis pēc ilgas cīņas tomēr izservēja pirmo setu - 6:2.

Otrajā setā līdz priekšpēdējam geimam bija tikai viena breikbumba, bet Gulbim ar to pietika, lai iegūtu izšķirošo pārsvaru. Viņš japāņa servi lauza trešajā geimā, atkal uzvarot izspēlē pie 40:30 un panākot 2:1. Atkal pārsvars tika nostiprināts ar sauso serves geimu, un arī turpinājumā uzvarēšana servējot problēmas nesagādāja - 6:4. Pie Učijamas pēdējās serves Gulbis ieguva divas breikbumbas, kas šoreiz bija mačbumbu vērtībā, tomēr pirmās iespējas pielikt punktu palika neizmantotas. Savukārt pie savas serves pietika ar vienu mačbumbu.

Gulbis pirmo kārtu pārvarēja, jo pašā spēles ievadā, kad bija aizvadīti tikai četri geimi, izstājās viņa pretinieks - kazahs Aleksandrs Bubļiks. Gulbim tas bija pirmais panākums kopš Vimbldonas 1/8 fināla, tādējādi pārtraucot četru zaudējumu sēriju. Savukārt Učijamam šodien pārtrūka sešu uzvarēto spēļu sērija.

Gulbis turnīrā izlikts ar septīto numuru, un nākamajā kārtā viņam būs jāspēkojas ar Džeisonu Jungu (ATP 123.) vai Daku Hī Lī (ATP 232.).