Gulbis un Sevastova saglabā pozīcijas rangos

Šodien publicēti jaunākie ATP un WTA tenisa rangi, kuros savas pozīcijas nav mainījuši Latvijas tenisa līderi. Ernests Gulbis joprojām ir 29. vietā, bet Anastasijai Sevastovai 56. vieta. Arī rangu līderi palikuši nemainīgi – Rafaels Nadals un Serēna Viljamsa.

Aizvadītajā nedēļā Latvijas tenisisti starptautiskos turnīros nespēlēja, tāpēc nav brīnums, ka pozīcijas īpaši nav mainījuši. Ernestam Gulbim gatavošanos Vimbldonai un startu Londonas turnīrā izjauca „French Open” 1. kārtā gūtais savainojums, bet šonedēļ Ernests pieteicies startam Lielbritānijā notiekošajā paraugturnīrā „The Boodles Challenge”. Šajā turnīrā Ernests uzspēlēja arī pirms diviem gadiem, bet šogad viņa pirmais mačs ieplānots trešdien. Tā vismaz ziņo sacensību organizatori. ATP rangā Gulbis šonedēļ saglabājis 29. vietu un Vimbldonā atkal tiks izlikto tenisistu vidū.

Pēc ilgas pauzes starptautiskajos turnīros šonedēļ atgriezīsies Deniss Pavlovs. Pēdējā laikā Deniss vairāk bija spēlējis klubu mačus Eiropā, bet šonedēļ pārī ar Andi Jušku būs galvenie dubultspēļu favorīti Polijas pilsētas Bitomas „Challenger” sacensībās. Juška Bitomā spēlēs arī vienspēles – 1. kārtā pretiniekos Tomass Šorels no Nīderlandes. Citiem latviešiem šonedēļ starti nav ieplānoti.

Arī vadošā Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirms Vimbldonas nevienā WTA turnīrā nespēlēs, bet rangā viņai izdevies saglabāt 56. vietu. Šonedēļ WTA dubultspēļu turnīru Nīderlandē spēlēs Līga Dekmeijere, bet ITF līmeņa turnīros Latviju šonedēļ pārstāvēs Diāna Marcinkeviča, Adrija Runča un Jūlija Kuļibaba.

Jāpiemin arī citu tenisistu sasniegumi ATP un WTA rangos. Paredzamus kāpumus piedzīvojuši aizvadītās nedēļas turnīru čempioni – austrālietis Leitons Hjūits pakāpies 26. pozīciju, amerikānis Sems Kverijs uz 21., bet ķīniete Na Li iespraukusies ranga desmitniekā (10.). Rangu vadību saglabājuši spānis Rafaels Nadals un amerikāniete Serēna Viljamsa.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais