Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Ostapenko stundas laikā izrēķinās ar Djačenko un sasniedz Vimbldonas astotdaļfinālu

© scanpix.ee

Aļona Ostapenko (WTA 12.) Vimbldonas turnīra 3. kārtā ar 6:0, 6:4 uzvarēja Krievijas tenisisti Vitāliju Djačenko (WTA 132.), otro gadu pēc kārtas sasniedzot astotdaļfinālu.

Ostapenko dominēja ar spēka spēli un regulāri izrēķinājās ar Djačenko otro servi, tādai kombinācijai veidojot graujošu rezultātu. Djačenko ar otro servi uzvarēja tikai četrās izspēlēs 4/22!

Mačs ilga tikai 63 minūtes, laikā ieskaitītas sešas minūtes, kuras Djačenko pēc "sausā" zaudētā 1. seta pavadīja ārpus korta Krievijas tenisistēm ļoti raksturīgajā labierīcību apmeklējumā.

Djačenko 1. setā bija iespēja izvairīties no "sausā" zaudējuma, taču viņa sestajā geimā ar dubultkļūdu izniekoja geimpunktu. Ostapenko ar kārtējo uzbrukumu pretinieces servei ieguva otro setbumbu. Djačenko pirmo nedaudz agrāk atspēlēja ar eisu. Otrās setbumbas izspēlē viņa pirmo servi netrāpīja, bet Ostapenko ļoti jaudīgi uzbruka otrajai.

Bija nospēlētas 45 minūtes, kad Djačenko beidzot ieguva savu pirmo geimu mačā. Tas notika brīdī, kad Aļona bija vadībā ar 6:0 un 3:0. Djačenko kopš tā brīža biežāk izdevās trāpīt pirmo servi, kā rezultātā viņa uzvarēja trīs serves geimos pēc kārtas.

Ostapenko pie rezultāta 5:3 nespēja izservēt maču. Līdz tam brīdim Djačenko bija ieguvusi tikai vienu breikbumbu, kas viņai bija mača pirmajā geimā. Aļona toreiz trāpīja eisu. Tagad, cenšoties pielikt punktu, Ostapenko savas serves geimā zaudēja "sausā". Djačenko trīs reizes spēcīgi atsita Ostapenko serves un vēl vienu punktu ieguva pēc tam, kad Latvijas tenisiste bez Djačenko palīdzības iesita tīklā.

Djačenko bija jāuzvar nākamajā geimā, lai maču turpinātu ilgāk par vismaz vienu geimu. Servējot pie 4:5, viņa ar "backhand" uzbrukumu uzvarēja pirmajā izspēlē. Pēc tam servējot uzkāpa uz līnijas, trešajā izspēlē iesita tīklā, bet ceturtajā nespēja atvairīt kārtējo Ostapenko uzbrukumu. Aļona ieguva divas mačbumbas un realizēja otro, pēc uzbrukuma pretinieces otrajai servei, neatvairāmi ar diagonālo "backhand" sitot Djačenko neaizsargātajā laukuma pusē.