Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Ostapenko ceļā uz ceturto kārtu

© scanpix.ee

Šodien Vimbldonas tenisa turnīrā Aļonai Ostapenko vienspēlēs trešās kārtas mačs ar Krievijas tenisisti Vitāliju Djačenko. Mača sākums ne agrāk kā 15.00.

Ar 6:3, 7:6(5) uzvarot Keitiju Danu un ar 6:1, 6:3 pieveicot Kirstenu Flipkensu, nestabilā Ostapenko tikai otro reizi "Grand Slam" turnīros pirmajos divos mačos uzvarēja ar 2-0. Vienīgais iepriekšējais gadījums fiksēts 2017. gadā Austrālijā, kur ar tikai astoņu geimu zaudējumu sagrautas Lina Džu un Jūlija Putinceva.

Aizvakar gūtā negaidīti vieglā uzvara pār Flipkensu Aļonai ļāva tikt vaļā no neparocīgākās pretinieces pirmo četru kārtu posmā, iegūstot ļoti labas iespējas otro gadu pēc kārtas tikt līdz ceturtdaļfinālam.

Ostapenko šodien būs mačs ar viņai vispatīkamāko tenisu - spēcīgu sitienu spēle no gala līnijas bez lielas dažādības. Aļonai jaudas ziņā ir pārsvars pār Djačenko, tiekot pie ļoti lielas favorītes statusa.

Djačenko tikšana līdz 3. kārtai ir apstākļu sakritība ar lielu veiksmes devu. Viņa pēc kvalifikācijas izspēlēšanas pamatturnīra 1. kārtā ar 6:7(3), 7:6(3), 6:4 uzvarēja Mariju Šarapovu, kura bija vadībā ar setu un 5:2, kā arī breika pārsvaru izsēja pēdējā setā. Pēc tam ar 6:4, 6:1 viegli pieveikta Sofija Kenina, kura nespēja Djačenko turēt līdz spēka spēlē.

Djačenko pirms izglābšanās no zaudējuma mačā pret Šarapovu "Grand Slam" turnīros bija uzvarējusi tikai divos mačos, abas uzvaras gūstot "French Open", kur divreiz pārvarēta 1. kārta. Viņa 2009. gadā "Grand Slam" debijā ar 2:6, 6:2, 10:8 pārspēja Matildi Juhansoni, kura zaudēja ar astoņām mačbumbām! No tām puse jeb četras tika izniekotas ar dubultkļūdām. Otrā "Grand Slam" uzvara Djačenko bija 2015. gadā ar 4:6, 6:3, 6:3 pret Stefāniju Fēgeli.

Djačenko, kura augusta otrajā dienā svinēs 28. dzimšanas dienu, WTA pamatturnīros guvusi tikai 10 uzvaras (karjeras bilance: 10-25). Tādu pieticību ietekmējuši daudzie savainojumi, kuru dēļ viņa zaudējusi lielu daļu karjeras labāko gadu. Ranga rekords ir 71. vieta, to sasniedzot 2014. gada novembrī. Šobrīd ieņemtā 132. vieta viņai ir labākais reitings kopš 2015. gada novembra.

Viņa tikai vienreiz uzvarējusi Top 20 spēlētāju, to paveicot 2014. gadā oktobrī Maskavā pret tā laika 14. numuru Dominiku Cibulkovu (4:6, 6:2, 6:2).

Traumu nomocītā Djačenko karjeras laikā vairāk nekā 20 reižu izstājusies no mačiem, to pārsvarā darot gadījumos, kad pretiniecei ir seta un breika pārsvars. Pēdējā izstāšanās viņai bija maijā Maljorkas WTA kvalifikācijā, kad viņa ar 3:6, 2:5 zaudēja Magdalēnai Frehai.

Savukārt vislielākā auditorija Vitālijai bija 2015. gadā "US Open", kad viņa acīmredzami nebija gatava turnīram, tomēr nespēja atteikties no "Grand Slam" lielās prēmijas un nospēlēja astoņus geimus pret Serēnu Viljamsu, izstājoties pie rezultāta 0:6, 0:2. Djačenko dažas nedēļas agrāk bija izstājusies ITF turnīrā Vankūverā, kur ar 2:6, 2:5 zaudēja Petrai Martičai.

Viens no Djačenko mačiem ar izstāšanos bijis pret... Ostapenko, kad abas 2015. gada jūnijā tikās ITF sērijas turnīrā Ilklijā, arī toreiz sacenšoties uz zālāja seguma. Ostapenko uzvarēja ar 5:0.

Šodienas tikšanās būs ap plkst. 15:00 jeb tad, kad būs noskaidrota uzvarētāja Ešlijas Bārtijas un Darjas Kasatkinas mačā, kuram jāsākas 13:30.