Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Sevastovai māla sezonas ievadā grūta uzvara

© USA Today Sports/Scanpix

Māla sezonu ar sarežģītā mačā gūtu uzvaru Čārlstonas "Premier 700" turnīra 2. kārtā guva Anastasija Sevastova (WTA 16.), kura ar 7:5, 6:7(5), 6:1 pieveica ASV tenisisti Kerolainu Dolehaidu (WTA 142.).

Līdz 1. seta izskaņai Sevastovai klājās ļoti grūti, bet seta lielākajā daļā daudz labāk spēlējušo pretinieci izdevās salauzt, pateicoties pieredzei un pacietībai, gaidot brīdi, kad Dolehaidas līmenis kritīsies. Pirmās breikbumbas mačā bija jāgaida līdz astotajam geimam, kurā Sevastova servi nosargāja no 15:40. Pirmā breikbumba atspēlēta, piespiežot Dolehaidu izsist autā, bet otrā likvidēta ar labu pirmo servi.

Amerikāniete 1. setā savas serves geimos līdz 11. geimam darbojās fantastiski. Dolehaidai cīņas ievadā trīs "sausie" serves geimi pēc kārtas un 13-0 sākums serves punktos. Dolehaida pirmajās piecās servēšanas reizēs zaudēja tikai trīs izspēles. Spēcīga pirmā serve un "kick" otrā serve, kuru Anastasijai bija grūtības atsist laukumā, Dolehaidai palīdzēja krāt vieglus punktus un/vai ar uzbrukuma tenisu dominēt garākās izspēlēs.

Viss negaidīti mainījās 11. geimā, kad Dolehaida, servējot pie 5:5, spēja iegūt tikai vienu punktu. Amerikāniete geimu sāka ar divām nepiespiestajām "forehand" kļūdām (auts un sitiens tīklā), bet pēc tam nokavēja uz Sevastovas "dropšotu". Kerolaina no 0:40 atspēlēja tikai pirmo breikbumbu, bet geims beidzās pēc tam, kad viņa bumbiņu laida garām pēc Sevastovas diagonālā sitiena, bet bumbiņa piezemējās stūrī. Ieguvusi 6:5 pārsvaru, Sevastova viegli izservēja setu.

Ilgi uzņemšanā netiekot pie iespējām, Sevastovai 1. seta beigās un 2. seta sākumā izdevās dabūt divus breikus pēc kārtas, kas nozīmēja seta un breika pārsvaru ar 7:5 un 2:0.

Sevastova pārsvaru zaudēja sestajā geimā, kad ar savu servi palika tukšā. Anastasijai geims sākās ar divām kļūdām, sitot autā un tīklā. Pēc tam neizdevās atvairīt spēcīgu Dolehaidas diagonālo "forehand" uzbrukumu - 0:40. Anastasijai dubultkļūda. Sevastova šī geima laikā starp izspēlēm vairākas reizes demonstrēja diskomfortu kreisajā kājā, bet ārstu palīdzību nelūdza.

Sevastovai seta turpinājumā vēl vienu breiku iegūt neizdevās, bet pašai ļoti grūts bija 12. geims, servējot pie 5:6. Dolehaida ar trim diagonālajiem "forehand" uzbrukumiem nopelnīja setbumbu, kuras izspēlē amerikānietei bija iespēja uzbrukt Sevastovas otrajai serve. Dolehaida to darīja ļoti spēcīgi un izcēlās ar lielu autu. Dolehaida taibreika sākumā Sevastovas otrajai servei atlaides nedeva un izcēlās ar diviem minibreikiem. Sevastova no 0:3 uzvarēja četrās izspēlēs pēc kārtas.

Kad Dolehaida pie 4:4 no neliela attālumā iesita tīklā, Anastasijai bija laba iespēja pielikt punktu mačam, jo nākamie divi punkti tika izspēlēti ar viņas servi. Sevastova zaudēja abās izspēlēs, nespējot atvairīt pretinieces jaudīgos uzbrukumus. Otrajā gadījumā Dolehaida paveicās ar bumbiņas atlēcienu, kuram Sevastova nebija gatava. Dolehaida ar 6:5 ieguva savu otro setbumbu, kas viņai bija pirmā ar servi. Dolehaida trāpīja labu otro servi pa diagonāli, atverot kortu "forehand" sitienam gar pretējo līniju.

Sevastova arī 3. seta sākumā krietni precīzāka tenisa dēļ tika pie breika, pēc kura nostiprināšanas viņai bija 3-0 izrāviens. Sevastova trešajā geimā ar "backhand" sitienu pa līniju atspēlēja breikbumbu, nepieļaujot amerikānietes atspēlēšanos. Dolehaida, kura turnīru sāka kvalifikācijā un pirms tikšanās ar Sevastovu bija nospēlējusi jau trīs mačus, vēl vienai atspēlēšanās misijai enerģiju nespēja atrast.

Viņas uzbrukumi vairs nebija tik draudīgi kā pirmajos divos setos, tāpēc Sevastovai klājās daudz vieglāk, pēdējā setā uzvarot ar graujošu 6:1. Dolehaida goda geimu ar atspēlētu breikbumbu dabūja pie rezultāta 0:3, kad breikbumbas izspēlē neatvairāmi uzsita ar diagonālo "forehand". Tas bija viens no Dolehaidas 38 neatvairāmiem uzbrukumiem šajā mačā. Sevastovai bija par sešiem mazāk, bet mača rezultātu visvairāk ietekmējošā statistika bija nepiespiestās kļūdas, kuru Dolehaidai divreiz vairāk (52-25). 19 gadus vecajai Dolehaidai Čārlstonā bija tikai ceturtais WTA pamatturnīrs.

Sevastova otro gadu pēc kārtas Čārlstonā ir izlikta ar astoto numuru, tāpēc turnīru sāka no 2. kārtas. Pērn viņa šeit sakrāja divas uzvaras un pirmoreiz tika līdz ceturtdaļfinālam, ar tā sasniegšanu nopelnot 100 reitinga punktus. Šobrīd aizstāvēti 55 punkti. Anastasijas nākamā pretiniece būs Austrālijas tenisiste Ešlija Bārtija (#18).

Statistika

Kategorija Sevastova Dolehaida
Eisi 7 4
Dubultkļūdas 3 2
1. serves precizitāte 63% 72%
Iegūtie punkti ar 1. servi 48/63 45/68
Iegūtie punkti ar 2. servi 20/37 13/26
Tīri uzvarētās izspēles 32 38
Nepiespiestās kļūdas 25 52
Breikpunktu realizācija 4/7 1/5
Visi iegūtie punkti 104 90

"Volvo Car Open", WTA "Premier 700" turnīrs Čārlstonā uz zaļā māla seguma

2. kārtas rezultāti

Spēle Rezultāts
(1) Caroline Garcia - Varvara Lepchenko 6:2 6:3
(2) Petra Kvitova - Kristyna Pliskova
(3) Daria Kasatkina - Christina McHale 6:3 3:6 6:2
(5) Julia Goerges - Kristie Ahn 2:6 6:4 7:6(1)
(6) Johanna Konta - Fanny Stollar
(7) Madison Keys - Lara Arruabarrena
(8) Anastasija Sevastova - Caroline Dolehide 7:5 6:7(5) 6:1
(9) Ashleigh Barty - Tatjana Maria 4:6 6:3 6:2
(10) Naomi Osaka - Laura Siegemund 6:3 7:6(6)
Camila Giorgi - (11) Daria Gavrilova 6:2 2:6 6:3
(12) Kiki Bertens - Aleksandra Krunic 6:4 6:2
(13) Irina-Camelia Begu - Claire Liu 6:4 6:2
(14) Alize Cornet - Polona Hercog 6:2 6:3
(15) Mihaela Buzarnescu - Sara Errani
(16) Elena Vesnina - Taylor Townsend 6:4 6:1
Bernarda Pera - Dayana Yastremska 7:6(4) 1:6 6:4