Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Sevastova nespēj pretoties 17 gadus vecai Serbijas tenisistei

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Latvijai Tallinā notiekošais "play off" mačs par tiesībām aprīlī piedalīties "Fed Cup" Pasaules otrās grupas pārspēlēs sākās ar šoku, kad Anastasija Sevastova zaudēja serbu tīnei Olgai Daņilovičai – 2:6, 4:6. Lai uzvarētu visā mačā, nepieciešams Aļonas Ostapenko panākums otrajā vienspēlē un pēc tam arī uzvara dubultspēlē.

Sevastova bezspēcīga pret serbu tīni

17 gadus vecā Daņiloviča šobrīd WTA rangā atrodas 304. vietā, kas ir viņas rekords. Šogad junioru turnīros vairs nespēlējošajai serbietei pašreiz vēl ir itin augsts junioru reitings, ieņemot 9. vietu, bet janvārī viņa sasniedza savu rekordu ar 5. vietu.

Daņiloviča, kura vēl nav spēlējusi WTA turnīros un līdz šim nebija sacentusies ar ranga pirmā simtnieka tenisistēm, mačā pret 15. vietā esošo Sevastovu guva karjeras lielāko uzvaru. Izlasē nespēlējot vairākām par viņu rangā augstāk esošām tenisistēm, Daņiloviča šonedēļ tika pie "Fed Cup" debijas un ir uzvarējusi visās trīs vienspēlēs.

Lai arī Sevastovai pretī stājās tikai 17 gadus veca spēlētāja bez pieredzes mačos pret pasaules klases tenisistēm, Anastasija viņai tikai 68 minūtes ilgušajā spēlē daudz iebilst nespēja savas lielākās problēmas dēļ. Sevastovai nav jaudīga uzbrukuma, ar ko varētu atbildēt agresīvām tenisistēm, bet aizsardzības spēle šodien par uzvaras formulu nekļuva, jo aktīvi spēlējusī serbiete aizvadīja samērā kvalitatīvu cīņu.

Sevastova šogad izlasē atgriezās pēc astoņu gadu pārtraukuma un ar uzvarētām visām trim vienspēlēm apakšgrupu turnīrā kļuva par izlasē vienspēlēs uzvarām bagātāko tenisisti. Anastasijai šobrīd ir 13 uzvaras, kas ir par vienu vairāk nekā šodienas otrās vienspēles dalībniecei Ostapenko un Larisai Savčenko.

Statistika

Kategorija Sevastova Daņiloviča
Eisi 1 2
Dubultkļūdas 1 0
1. serves precizitāte 62% 56%
Iegūtie punkti ar 1. servi 22/37 21/31
Iegūtie punkti ar 2. servi 8/21 14/24
Breikpunktu realizācija 2/5 5/9
Visi iegūtie punkti 50 64