Ernests Gulbis trešdien cīnīsies pret Mihailu Južniju

Ernesta Gulbja pretinieks Madrides ATP „Masters Series” tenisa turnīra 2. kārtas mačā būs krievs Mihails Južnijs 9ATP 13.), kurš šodien trijos setos apspēlēja slovāku Lukašu Lačko – 2:6, 6:3, 6:1. Abu cīņa gaidāma trešdien 15:00 pēc Latvijas laika.

Jau ziņojām, ka Madrides ATP „Masters Series” vienspēļu turnīra 1. kārtu šodien prata pārvarēt vadošais Latvijas tenisists Ernests Gulbis – 7:5, 6:1 pret spāni Albertu Montanjesu. Šī uzvara Gulbim praktiski garantējusi vietu „French Open” izsēto sportistu skaitā (jaunnedēļ noteikti tiks apsteigts uzvarētais spānis Montanjess, austrālietis Leitons Hjūits un vācietis Filips Kolšraibers). tomēr apstāties pie sasniegtā nevajadzētu un rīt jācenšas uzvarēt arī 2. kārtas spēlē.

Gulbja pretinieks noskaidrojās šī turnīra 10. numura, krieva Mihaila Južnija (ATP 13.) un slovāka Lukaša Lačko (ATP 72.) cīņā. Spēli labāk iesāka Lačko, uzvarot pirmo setu ar 6:2, tomēr turpinājumā izpaudās titulētākā krieva pārsvars. Otrajā setā viņš bija pārāks ar 6:3, bet trešajā ar 6:1. Jāpiemin, ka pagājušajā nedēļā Južnijs kļuva par Minhenes ATP sacensību uzvarētāju, pierādot, ka ir labā sportiskajā formā.

Gulbis pret Južniju jau reizi ir spēlējis – 2007. gadā Maskavas turnīrā Krievijas tenisists uzvarēja itin pārliecinoši (6:3, 6:2). Vai Gulbis spēs revanšēties? To redzēsim jau rīt, kad 15:00 plānota abu otrā savstarpējā cīņa. Mačs gan notiks 3. kortā, no kura videotranslācijas nav plānotas. Jāpiezīmē, ka šajā kortā 13:00 dāmu dubultspēļu turnīra 2. kārtas maču aizvadīs Līga Dekmeijere un viņas pāriniece Alisa Kļeibanova (Krievija). Sīkāku ieskatu abās spēlēs Sportacentrs.com piedāvās rīt no rīta.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais