Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Ostapenko zaudē "WTA Finals" debijas spēlē

© SCANPIX

Aļona Ostapenko svētdien, 22. oktobrī, debitēja WTA finālturnīros, Singapūrā ar 3:6, 4:6 zaudējot pasaules otrajai raketei Garbinjei Mugurusai. Ostapenko nākamajās divās cīņās sacentīsies ar Venusu Viljamsu un Karolīnu Pliškovu.

Ostapenko 1. setā tika sodīta gan par sliktu servēšanu, gan nepacietīgu, kā arī paviršu tenisu garajās izspēlēs. Aļonas pirmie divi serves geimi bija ļoti līdzīgi. Viņa sāka ar eisu un uzvarēja arī otrajā izspēlē, bet visā geimā tomēr zaudēja no 30:0 pārsvara. Ostapenko pēc pārsvara iegūšanas problēmas spēlē ar otro servi un trāpīšanu laukumā.

Pirmajā servēšanas reizē viņa vēlāk arī bija vadībā ar 40:30 un nespēja atspēlēt otro breikbumbu, bet otrajā serves geimā Aļonai no 30:0 četras nepiespiestās kļūdas pēc kārtas - divi "forehand" auti un divas dubultkļūdas.

Nodemonstrējot augsta līmeņa tenisu uzņemšanā, Ostapenko 1. setā divreiz atspēlēja breiku (0:2, 1:4), bet, servējot pie rezultāta 3:4, trešo reizi setā zaudēja serves geimu. Un jau atkal Ostapenko bija vadībā - šoreiz 30:15 pārsvars.

Aļonai tūlīt divas kļūdas, bet pēc tam breikbumbas izspēlē neizdevās atvairīt Mugurusas uzbrukumu otrajai servei. Nokļuvusi iedzinējos ar 3:5, Ostapenko vēlreiz atspēlēties neprata, un Spānijas tenisiste viegli izservēja setu.

SCANPIX

Latvijas tenisistei serves geimi ļoti problemātiski bija arī 2. setā, tagad grūtībām rodoties pārsvarā sasteigta tenisa dēļ, nevis pēc vājām otrajām servēm. Aļonai bija iespēja diktēt spēli, taču tas darīts pārāk neprecīzi, it īpaši ar "backhand" uzbrukumiem.

Ostapenko trešajā geimā ar trim "backhand" kļūdām noorganizēja Mugurusai breikbumbu, kuras izspēlē Garbinje ar spēcīgu "forehand" uzbrukumu piespieda Ostapenko iesist tīklā - 1:2. Aiznākamajā geimā Aļonai vēl divas "backhand" kļūda, arī viena ar otro servi un "forehand", un Mugurusa ieguva jau seta un divu breiku pārsvaru.

Ostapenko apņēmīgi nospēlēja sestajā geimā, kurā nopelnīja iespēju atspēlēt vienu no diviem breikiem, taču kārtējo reizi pārcentās ar uzbrukumu no kreisās puses - pa diagonāli sistā bumbiņa pēc Mugurusas otrās serves piezemējās aiz sānu līnijas.

Turnīra debitante savu labāko mača labāko tenisu spēlēja kopš brīža, kad 2. setā nokļuva iedzinējos ar 1:5. uzvara savas serves geimā lika Mugurusai servēt par uzvaru mačā. Mugurusai nervozs astotais geims, un Ostapenko realizēja otro breikbumbu, ar asu uzbrukumu, piespiežot pretinieci bumbiņu raidīt autā. Ostapenko pēc tam mača vienīgais "sausais" serves geims, pietuvojoties līdz 4:5, bet Mugurusai bija vēl viena iespēja servēt par uzvaru.

Ostapenko ar jaudīgiem uzbrukumiem pēdējā geimā atspēlēja divas mačbumbas un pēc tam izveidoja labu uzbrukumu breikbumbas iegūšanai, taču bumbiņu trāpīja tīklā, izpildot "backhand" sitienu pa līniju - trešā mačbumba Mugurusai. Garbinje labi uzsita pa labo līniju, un Ostapenko bumbiņu nespēja dabūt tālāk par tīklu.

Sezonas rangā ierindojoties 7. vietā, Ostapenko kļuva par pirmo Latvijas tenisisti, kura kvalificējusies "WTA Finals" turnīram. Tikmēr Mugurusa gada galvenajā finālturnīrā spēlē trešo reizi. Spānijas tenisiste debijas turnīrā pirms diviem gadiem sasniedza pusfinālu, bet pērn netika ārā no grupas.

Zaudējums pirmajā mačā Aļonu neizslēdz no tālākas cīņas, taču tā ar šodienas neveiksmi pamatīgi sarežģīta. Ostapenko 2. kārtas mačā otrdien tiksies ar Venusu Viljamsu, bet grupu turnīru pabeigs ceturtdien, kad viņai pretī stāsies Karolīna Pliškova. Ostapenko Singapūrā pagaidām nopelnījusi 125 punktus un 110 000 dolāru prēmiju.