Sevastova lūkos sasniegt karjeras otro WTA pusfinālu

Eštorilas (Portugāle) WTA „International” sērijas vienspēļu turnīrā šodien tiks aizvadītas ceturtdaļfinālu spēles. 15:00 pēc Latvijas laika kortos dosies arī mūsu tenisiste Anastasija Sevastova, kura mačā pret Anastasiju Rodionovu (Austrālija) centīsies nodrošināt iekļūšanu sacensību pusfinālā.

WTA turnīru ceturtdaļfinālā 20 gadus vecā Anastasija Sevastova iekļuvusi trešo reizi karjerā – pērn Ķīnas pilsētā Guangžu tas izdevās pirmo reizi, bet šī gada sākumā Meksikas pilsētā Monterejā otro. Nu Eštorilā pienākusi trešā reize un liepājniece diezin vai vēlas apstāties pie sasniegtā, mērķējot uz vismaz otro pusfinālu karjerā (tas tika sasniegts Monterejā). Ar Monterejas turnīru vismaz pagaidām var vilkt daudz paralēles. Abos turnīros 1. kārtā tika apspēlēta sacensību galvenā favorīte (Meksikā Jeļena Jankoviča, Portugālē Agnesa Šavaja (WTA 33.)), pēc tam 2. kārtā sekoja nosacīti vieglas uzvaras (Meksikā 6:1, 6:2 pret čehieti Benešovu, bet vakar Portugālē 6:1, 4:2 pret japānieti Kimiko Dati Krumu(WTA 68.)). Cik viegla šī uzvara bija patiesībā, grūti spriest, jo maču video formātā nebija iespējams vērot, tomēr japānietes izstāšanās droši ietaupīja Anastasijai kādu spēka devu.

Un spēki noderēs šodien, kad jācīnās pret krievieti Anastasiju Rodionovu, kura kopš pērnā gada pārstāv Austrāliju. 27 gadus vecā tenisiste WTA rangā pēdējos gadus atrodas pirmā simta otrajā pusē – šobrīd tā ir 99. vieta, bet augstākā vieta karjerā bijusi 63. (2007. gada aprīlī). Karjeras laikā Rodionovai nav izdevies tikt pie kāda WTA vienspēļu titula, bet ITF sacensībās gan uzvarēts gana daudz. Šī sezona Austrālijas pārstāvei nav bijusi diez ko izcila – sasniegtais ceturtdaļfināls Eštorilā ir atkārtots labākais sasniegums (tas izdevās arī Kualalumpurā). Tomēr, ja vērtējam pēc uzvārdiem, tad šī gada lielāko pārsteigumu Rodionova sagādāja Federācijas kausa izcīņas mačā Ukrainā, uz māla seguma pieveicot Aļonu Bondarenko. Eštorilas turnīrā viņas kontā divas trīs setu uzvaras – 4:6, 6:2, 6:1 pret austrieti Ivonni Moisburgeri (WTA 93.) un 6:4, 2:6, 6:3 pret šveicieti Stefāniju Fogeli (WTA 69.).

Skatoties uz reitinga vietām un pārspētajām pretiniecēm, favorītei šīs dienas spēlē jābūt Sevastovai. Mūsu tenisistei par labu runā arī vienīgās savstarpējās spēles rezultāts – šogad Dubaijā liepājniece uzvarēja trijos setos 2:6, 6:4, 6:4. Toreiz abām tenisistēm pagalam neveicās ar savu servi un arī šodienas spēlē savas serves noturēšana var būt izšķirošs faktors. Mača sākums šodien 15:00 pēc Latvijas laika. Tā kā tas notiks 1. kortā, tad spēles video tiešraide atkal nebūs pieejama – jāseko līdzi flash formāta rezultāta izmaiņām. Spēles likme – 130 reitinga punkti un pusfināla cīņa pret spānieti Anabelu Medinu Garigesu (WTA 57.) vai Šuaju Pengu no Ķīnas (WTA 51.). Bukmeikeru skatījumā Sevastova ir favorīte, un cerēsim, ka turpināsies Monterejas scenārijs (varbūt tikai bez deviņu mačbumbu atspēlēšanas kā Monterejā pret Kornē).

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais