Gulbis uzvar, rīt mačs pret Federeru

Latvijas tenisa pirmais numurs Ernests Gulbis ar piekto mēģinājumu beidzot spējis uzvarēt kiprieti Markosu Bagdati (6:2, 6:2), iekļūstot Romas ''Masters 1000'' turnīra otrajā kārtā, kur viņu gaida tikšanās ar ranga līderi Rodžeru Federeru.

Tāpat kā pēdējā spēlē (Barselonā pret Fernando Verdasko), arī šoreiz Gulbis izlozē izvēlējās serves uzņemšanu. Jau pirmajā geimā Ernests tika pie breika iespējas. Ilga sitienu apmaiņa no gala līnijas beidzās ar Bagdata bekhenda kļūdu – 1:0 Gulbim. Gulbim ar serves noturēšanu sekmējās daudz labāk, pirmajā geimā trīs eisi, kas palīdzēja dubultot pārsvaru – 2:0. Arī seta turpinājumā pārliecinošāks bija latvietis. Septītajā geimā Gulbis tika pie vēl divām breikbumbām un spēja izmantot pirmo no tām, veiksmīgi izejot pie tīkla – 5:2. Atspēlējot vienu breikbumbu, Gulbis pielika punktu pirmajam setam – 6:2.

Bagdatis arī otrajā setā nebija spējis atrast taktiskos un praktiskos risinājumus, lai cīnītos ar Gulbja agresīvo uzbrukuma tenisu. Pirmajā geimā Bagdatis ar eisu atspēlēja breikbumbu, taču trešajā geimā bija spiests kapitulēt, un Ernests pārliecinoši tuvojās pirmajai uzvarai pret Kipras labāko tenisistu – 2:1. Seta turpinājumā Bagdatis spēja uzvarēt vēl tikai vienā geimā, un arī otrajā setā Gulbim panākums ar 6:2.

Pirmo reizi piecos piegājienos Ernests ticis galā ar Bagdati un rīt otrajā kārtā tiksies ar ranga līderi Rodžeru Federeru. Par otrās kārtas sasniegšanu Gulbis nopelnījis 14 500 eiro prēmiju un 45 ranga punktus.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais