Sevastovai uzvara Maiami turnīra debijas mačā

Ar uzvaru prestižo Maiami WTA tenisa turnīru „Sony Ericsson Open” uzsākusi Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova. Kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas spēlē viņa ar 6:3, 3:6, 6:4 pieveica rumānieti Edinu Galovicu, nokļūstot uzvaras attālumā no pamatturnīra.

Debijas reizē Maiami WTA „Premier” sērijas turnīrs „Sony Ericsson Open” (balvu fonds 4,5 miljoni ASV dolāru) vadošajai Latvijas tenisistei Anastasijai Sevastovai bija jāsāk no kvalifikācijas. Lai arī WTA rangā liepājniece ir pakāpusies uz 61. vietu, tomēr dalībnieču sastāvs pamatturnīram tika noteikts krietni agrāk, kad Sevastovai šāda reitinga vēl nebija. Maiami kvalifikācijā viņa tika izlikta ar 1. numuru, kas nozīmēja, ka pretiniekos būs rangā zemāk esošas. Iekļūšanu pamatturnīrā garantētu divas uzvaras, no kurām pirmā šodien bija jācenšas gūt pret rumānieti Edinu Galovicu.

25 gadus vecā Rumānijas tenisiste WTA rangā šobrīd ieņem 135. vietu, bet karjeras augstākajā pozīcijā bijusi 2008. gada aprīlī (54.). viņas labākie panākumi bijuši māla seguma kortos, kaut arī pērn tieši uz māla Galovica mūsu tenisistei jau bija zaudējusi – 6:7(3), 3:6. Arī šodienas mačā favorītes loma tika atvēlēta Sevastovai, kurai vajadzēja savu iespēju izmantot.

Mačs tika uzsākts ar krietnu aizkavēšanos – vispirms Maiami lija, bet pēc tam visai sīvi notika cīņas šajā kortā. Spēles pirmo geimu rumāniete uzvarēja sausā pie savas serves, taču zaudēja nākamos četrus (arī divus savus uz nulles). Uzvarēt setu Sevastovai gan nācās ar piepūli, jo nebija tālu, lai pretiniece panāktu 4:4, tomēr viss beigās beidzās labi – 6:3. Otrā seta sākumā Anastasija arī tika priekšā ar breiku (2:0), bet turpinājums vairs nebija tik patīkams. Rumānijas tenisiste uzvarēja četrus geimus pēc kārtas, bet vēlāk paņēma arī setu – 6:3.

Izšķirošajam setam nedaudz vairāk spēku bija sataupījusi Sevastova. Jau pašā tā sākumā izdevās pretinieces serves laušana, bet visa seta gaitā izdevās aizstāvēt savu servi un uzvarēt ar 6:4. Uzvara liepājniecei deva jau 20 reitinga punktus un 2100 ASV dolāru prēmiju.

Spēles statistika – 6:3, 3:6, 6:4

Rādītājs Anastasija Sevastova Edina Galovica

Eisi 2 1

Dubultkļūdas 2 7

Precīza 1. serve 62% 68%

Uzvarēti punkti pie 1. serves 37/56 34/57

Uzvarēti punkti pie 2. serves 18/34 11/27

Breikpunktu realizācija 5/10 4/10

Uzvarētie punkti 94 80

Sevastovas pretiniece izšķirošajā cīņā par iekļūšanu Maiami pamatturnīrā būs Uzbekistānā dzimusī Varvara Ļepčenko, kura nu jau otro gadu pārstāv ASV. 24 gadus vecā tenisiste šobrīd WTA rangā ieņem 108. vietu, bet karjeras rekords 84. pozīcija sasniegta 2006. gada beigās. Pirmajā kvalifikācijas kārtā Maiami viņa ar 6:3, 6:1 sakāva baltkrievieti Anastasiju Jakimovu, bet pret Sevastovu līdz šim nav spēlējusi.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais