Gulbis sasniedz pusfinālu arī Delrejbīčā

Otro nedēļu pēc kārtas ATP turnīra pusfinālā iekļuvis Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis. Delrejbīčas sacensību ceturtdaļfinālā viņš ar 7:6(2), 6:4 apspēlēja argentīnieti Leonardo Maijeru, revanšējoties par zaudējumu pirms divām nedēļām Sanhosē.

Turnīra pusfinālā Gulbja sāncensis būs soms Jarko Nieminens.

ASV pilsētā Delrejbīčā šodien noskaidro ATP turnīra pusfinālistus. Uz labāko četrinieku pretendēja arī Ernests Gulbis (ATP 72.), kura pretinieks bija argentīnietis Leonardo Maijers (ATP 69.). Gulbja un Maijera ceļi jau reizi bija krustojušies – pirms nedaudz vairāk nekā divām nedēļām Sanhosē turnīra 1. kārtā argentīnietis krietni labāk izmantoja savas iespējas un triumfēja ar 7:5, 6:4. Šajā turnīrā abi tenisisti pirmajās divās spēlēs bija guvuši uzvaras divos setos, bet nedaudz spēcīgāki pretinieki bija bijuši Maijeram. Neskatoties uz to, bukmeikeru prognozēs neliela favorīta loma tika atvēlēta Ernestam, kurš pirms nedēļas Memfisā bija sasniedzis sacensību pusfinālu. Pirms Gulbja un Maijera spēles tika noskaidrots viens pusfinālists – par to kļuva soms Jarko Nieminens, kurš smagos trijos setos pārspēja ar 3. numuru izlikto vācieti Benjaminu Bekeru.

Gulbis atspēlē setbumbu un uzvar taibreikā

Atšķirībā no spēlēm pret Harisonu un Gabašvili šoreiz Gulbis maču iesāka ar servi. Pirmajos geimos nekādas problēmas ar tās uzvarēšanu nebija, turklāt ceturtajā geimā Gulbis pat tika pie pirmās breikbumbas. Tā palika neizmantota un uzreiz sekoja neveiksme. Piektajā geimā Ernests izvirzījās priekšā ar 30:0, taču pēc tam zaudēja četras izspēles pēc kārtas pie savas serves, nokļūstot iedzinējos ar 2:3. Seta turpinājums iznāca gana raits, abi tenisisti pārliecinoši uzvarēja pie savas serves, kas tuvināja Maijeru uzvarai. Pie 5:4 viņš servēja, lai noslēgtu setu savā labā, tomēr to nespēja. Geims iznāca saspringtākais setā – vispirms breikbumba Gulbim, pēc tam jau setbumba Maijeram. Argentīnietis to nerealizēja, bet nedaudz vēlāk Gulbis panāca līdzsvaru uz tablo – 5:5. Nākamajos geimos labāki bija servētāji un seta uzvarētāju noteica taibreikā. Tajā Gulbja pārsvars bija ļoti izteikts un viņš triumfēja ar 7:2.

Pirmā seta statistika – 7:6(2)

Rādītājs Ernests Gulbis Leonardo Maijers

Eisi 8 3

Dubultkļūdas 3 0

Precīza 1. serve 71% 67%

Uzvarēti punkti pie 1. serves 23/27 24/32

Uzvarēti punkti pie 2. serves 4/11 5/16

Breikpunktu realizācija 1/4 1/1

Kopā uzvarētie punkti 46 40

Breiks septītajā geimā un uzvara mačā

Otro setu Ernests uzreiz varēja iesākt ar pretinieka serves uzvarēšanu, tomēr Maijers to nepieļāva. Līdz pat sestajam geimam breika iespēju vairs nebija ne vienam, ne otram, taču tad savu prasmi atspēlēt breikbumbu bija jārāda Ernestam. Un tas tika izdarīts aukstasinīgi – ar eisu uz otrās serves. Panāci s izlīdzinājumu, Gulbis spēra nākamo soli pretī pusfinālam. Pie pretinieka serves tika iegūta 40:0 vadība un ar trešo iespēju tik svarīgais septītajos geims tika uzvarēts – 4:3. Šis arī izrādījās izšķirošais moments spēlē, jo uzvarēt pie savas serves Ernestam nesagādāja problēmas ne astotajā, ne 10. geimā – 7:6(2), 6:4.

Otrā seta statistika – 6:4

Rādītājs Ernests Gulbis Leonardo Maijers

Eisi 3 0

Dubultkļūdas 0 0

Precīza 1. serve 50% 62%

Uzvarēti punkti pie 1. serves 11/14 14/18

Uzvarēti punkti pie 2. serves 10/14 5/11

Breikpunktu realizācija 1/4 0/1

Kopā uzvarētie punkti 31 26

Par finālu pret kādreiz pārspēto Nieminenu

Pusfināla sasniegšana Ernestam devusi 90 reitinga punktus un 21 525 ASV dolāru prēmiju, bet pusfinālā rīt viņam būs jātiekas ar jau pieminēto somu jarko Nieminenu. Lai gan šobrīd 28 gadus vecais Somijas tenisa līderis ATP rangā ir atkritis uz 109. vietu, tomēr tas uz neseno savainojumu rēķina. Karjeras ziedu laikos Nieminens bijis pat 13. vietā un uzvarējis vienā ATP turnīrā. Rītdienas mačs abiem tenisistiem būs otrā savstarpējā cīņa – 2008. gadā Sinsinati Ernests apspēlēja somu ar 7:6(7), 6:2. Par mača sākuma laiku ziņosim rīt.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais