Ar piekto reizi Gulbis tiek galā ar Gabašvili

Delrerjbīčas ATP tenisa vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālu šodien sasniedzis Latvijas tenisists Ernests Gulbis. Divu setu spēlē viņš ar 6:1, 6:4 sakāva Gruzijā dzimušo Krievijas pārstāvi Teimurazu Gabašvili, kuram līdz šim bija zaudējis četras reizes. Rīt spēlē par pusfinālu Gulbis tiksies ar argentīnieti Leonardo Maijeru.

Ar dienas nokavēšanos Delrejbīčas ATP tenisa turnīra otrās kārtas maču varēja aizvadīt latvietis Ernests Gulbis. Vakar ASV lija lietus un tika pabeigts tika viens mačs – divu Maijeru cīņā argentīnietis Leonardo apspēlēja vācieti Florianu. Šīs spēles iznākums varēja būt saistošs arī Gulbim - ja vien viņam izdotos lauzt tradīciju un apspēlēt Krievijas pārstāvi Teimurazu Gabašvili, tad nākamais mačs būtu jāaizvada tieši pret Leonardo Maijeru. Gabašvili droši nosaucams par Gulbja neērtāko pretinieku – lai gan rangā šobrīd ir tikai 105., tomēr Ernestu bija apspēlējis visās četrās iepriekšējās spēlēs, to paveicot gan uz māla seguma, gan hard. Lai arī Gulbis pēdējos turnīros bija parādījis labu sniegumu un bija izteikts šodienas dueļa favorīts, tomēr derēja atcerēties, ka Gabašvili pirmajā kārtā bija uzveicis sacensību galveno favorītu, vācieti Tomiju Hāsu.

Maču Gulbis iesāka ļoti labi. Jau pirmajā geimā izdevās aizcīnīties līdz breikbumbai un ar pirmo iespēju iegūta vadība. Arī seta turpinājums aizritēja ar izteiktu Gulbja pārsvaru – pie Ernesta serves pretinieks neko daudz neiespēja (kaut eisu skaits pirmajā setā nebija iespaidīgs), kamēr Gulbim izdevās vēl pa breikam arī piektajā un septītajā geimā. Pirmais sets noslēdzās rekordātrās nepilnās 22 minūtēs ar rezultātu 6:1 Ernesta labā.

Divās no četrām iepriekšējām spēlēm pret Krievijas sportistu Gulbim arī bija izdevies uzvarēt pirmo setu, bet pēc tam bija sekojušas neveiksmes nākamajos divos, tāpēc atslābt nedrīkstēja. Pie savas serves arī otrā seta sākumā Gulbis pretiniekam variantus nedeva, bet tik labi vairs neklājās arī servējot Gabašvili – 2:2. Arī nākamie četri geimi noslēdzas ar servētāja uzvaru, bet devītajā geimā Gulbim pirmo reizi spēlē bija problēmas ar servi. Šajā geimā Ernests pieļāva pirmo dubultkļūdu servējot, dodot Gabašvili pirmo breikbumbu. Par laimi viņš to nerealizēja un Latvijas tenisists saglabāja vadību. Nākamajā geimā savu pirmo breikbumbu otrajā setā izcīnīja arī Ernests, kas reizē bija arī mačbumbu. Un pietika ar pirmo – uzvara ar 6:1, 6:4 stundas un 10 minūšu laikā. Gabašvili lāsts ir beidzies...

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais