Gulbis ATP rangā 94. vietā, Džokovičs pirmo reizi vicelīderis

Publicēts jaunākais ATP tenisa rangs, kurā vadošais Latvijas tenisists Ernests Gulbis zaudējis 12 pozīcijas, atkāpjoties uz 94. vietu. Tikmēr uz otro vietu pakāpies serbs Novaks Džokovičs – tik augstu viņš ir pirmo reizi karjerā.

„Australian Open” rezultāti neglābjami ienesuši izmaiņas ATP tenisa rangā. Tā kā Ernestam šogad neizdevās aizstāvēt pērn izcīnītos punktus, tad nācās krist lejup – no 82. uz 94. vietu. Lai arī šajā nedēļā notiks trīs ATP turnīri (Zagrebā, Johanesburgā un Santjago), tomēr Gulbis nevienā no tiem nestartēs, jo gatavosies turnīriem ASV – pirmais jau pēc nedēļas Sanhosē. Citi Latvijas tenisisti šajās nedēļās spēlējuši „Future” turnīros, tomēr lielus panākumus nav guvuši. Trīs reitinga punktu iegūšana krietni augstāk gan ļāvusi tikt Denisam Pavlovam - +52 vietas un 773. pozīcija. Tikmēr Kārlis Lejnieks zaudējis vēl daļu pērn iegūtos punktus un izkritis uz ranga otro tūkstoti – 1061. viena (par 106 zemāk). Nedaudz uz augšu dubultspēļu rangā tikuši gan Andis Juška, gan Deniss Pavlovs. Atgādināsim, ka šī gada sākumā abi tika pie „Future” dubultspēļu tituliem.

Tikmēr vadošajā desmitniekā arī notikušas vērā ņemamas izmaiņas. Pirmo reizi par ranga vicelīderi kļuvis serbs Novaks Džokovičs. Melburnā gan viņš neko pārdabisku neparādīja un otro gadu pēc kārtas sasniedza ceturtdaļfinālu. Taču lielu punktu skaitu zaudēja pērnā gada „Australian Open” čempions spānis Rafaels Nadals, kurš nu atkritis pat uz ceturto vietu. Tik zemu spānis nav bijis kopš 2005. gada maija. Pirmo reizi desmitniekā ielauzies arī jaunais horvāts Marins Čiličs, kurš šogad Austrālijā aizspēlējās līdz pusfinālam. Tikmēr Rodžera Federera vadība rangā kļuvusi pat loti izteikta - vairāk nekā 3000 punktu. Dubultspēļu rangā arī notikusi līderu maiņa – neskatoties uz to, ka savu titulu aizstāvēja brāļi Braieni, viņiem garām aizsteigušies sīvākie konkurenti Daniels Nestors un Nenads Zimoņičs.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais