Federers ''Australian Open'' tiek galā ar Davidenko

Šodien ''Australian Open'' ceturtdaļfinālā četros setos ar 2:6, 6:3, 6:0, 7:5 pieveicot Nikolaju Davidenko, sveicietis Rodžers Federers sasniedzis 23. ''Grand Slam'' pusfinālu pēc kārtas.

Spēle Federeam sākās murgaini. Pirmajā geimā šveicietis atspēlēja divas breikbumbas, bet trešajā geimā Davidenko savas iespējas garām nelaida. Vēlāk sekoja vēl viens breiks un pirmajā setā krievam pārliecinoša uzvara ar 6:2. Federers šogad Melburnā tik slikti vēl nebija spēlējis. Atmiņā atausa Bāzeles fināls pret Novaku Džokoviču. Toreiz Federers sasita autos ļoti daudz.

Vēl otrā seta sākumā nekas neliecināja, ka ATP ranga līderim izdosies lauzt cīņas gaitu. Trešajā geimā Davidenko atstāja Federeru uz nulles pie viņa serves un ieguva breiku – 2:1. Piektajā geimā Koļam bija vēl trīs iespējas, šoreiz nekā. Federers atspēlējās, bet tribīnēs bija kapa klusums – neko tādu šajā mačā vairums fanu nebija gaidījuši. Sestajā geimā Federers tika pie pirmās breikbumbas. Tās izspēlē Federers izdzenāja Davidenko pa kortu un punkta izspēli pabeidza ar neatvairāmu diagonālo sitienu stūrī – 3:3.

''Pamodās'' gan Federers, gan daudzie Roda Leivera arēnā sanākušie līdzjutēji. Kā vēlāk izrādījās, tas bija mača lūzuma punkts. Davidenko ''pazuda''. Mača pirmajā setā Federera kļūdas tagad taisīja Davidenko. Krievam nesanāca pilnīgi nekas, un Federers ar 6:3 uzvarēja otro setu. Trešajā setā Davidenko neuzvarēja nevienā geimā...

Ceturtā seta sākumā trīskārtējais čempions sāka ar breiku un ieguva 2:0 pārsvaru. Federers bija uzvarējis 11 geimus pēc kārtas, kad beidzot pie geima tika Davidenko. Krievijas pirmais numurs sestajā geimā atspēlējās, izmantojot trešo breikbumbu – 3:3. Astotajā geimā Davidenko bija vēl trīs breikbumbas, Federers atbildēja ar piecām iespaidīgām servēm pēc kārtas un izlīdzināja rezultātu – 4:4. Tad sekoja Federera breiks, šveicietis pie 5:4 servēja par uzvaru mačā, tika līdz mačbumbai, bet nerealizēja to. Davidenko divreiz pēc kārtas iespaidīgi atsita Federera pirmo servi un tika pie breikbumbas, kuras izspēlē apspēlēja Federeru ar apvedošo sitienu – 5:5.

11. geimā Federers ilgā geimā vēlreiz tika pie breika. Davidenko atspēlēja trīs breikbumbas, bet ceturto nespēja. Krieva sistā bumba, atsitusies pret tīklu, piezemējās aiz gala līnijas. Federeram otrā iespēja izservēt maču. Šoreiz Davidenko atlaides netika dotas – Federers pārliecinoši uzvarēja geimu un noslēdza šo spēli savā labā ar 2:6, 6:3, 6:0, 7:5.

Federeram, kurš Melburnā triumfējis 2004., 2006. un 2007. gadā šodien sasniegtais pusfināls ir 23. pēc kārtas ''Grand Slam'' turnīros. Šveicieša pretinieks pusfinālā kļūs zināms spēlē starp Novaku Džokoviču un Žo-Vilfrīdu Tsongu. 2008. gada fināla atkārtojums sāksies jau pēc dažām minūtēm.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais