Pirmajā dienā Melburnā līst, Gulbim mačs rīt no rīta

Noslēgusies “Australian Open” pirmā spēļu diena. Lietus dēļ izdevās izspēlēt tikai mazāko daļu no paredzētajām spēlēm, bet galvenie favorīti to izdarījuši bez sevišķām problēmām – ne Rafaels Nadals, ne Endijs Marejs un Endijs Rodiks 1. kārtā nezaudēja ne seta. Tikmēr Ernests Gulbis spēlēs rīt ap 7:00 no rīta.

Lai gan pirmajā spēļu dienā Melburnā bija paredzēts izspēlēt 32 vīriešu un 32 sieviešu vienspēļu turnīra mačus, tomēr tas nav izdevies. Gaidītās svelmes vietā Melburnu pāršalca lietus mākoņi, tādējādi tikai divos centrālajos kortos, kuriem ir jumts, varēja izspēlēt visus mačus. Tajos spēlēja galvenie favorīti, iekļūstot nākamajā kārtā. Pārliecinošāko uzvaru šodien guva brits Endijs Marejs, Dienvidāfrikas Republikas pārstāvim Kevinam Andersonam zaudējot tikai četrus geimus. Pie pārliecinošām uzvarām tika arī amerikānis Endijs Rodiks un horvāts Ivans Ļubičičs, bet pērnā gada čempionam Rafaelam Nadalam tikai par mata tiesu izdevās izvairīties no zaudējuma setā pret mājinieku Peteru Lučaku (spānis bija iedzinējos ar 3:5). Tikmēr „US Open” čempions Huans Martins Del Potro un čīlietis Fernando Gonzaless saviem sāncenšiem vienu setu zaudēja.

Sīvākā cīņa vīru turnīrā šodien bija starp čehu Radeku Štepaneku un horvātu Ivo Karloviču. Vēl pērnā gada izskaņā čehs horvātu bija pieveicis piecos setos Deivisa kausā, bet šodien Karlovičs piecos setos revanšējās. Rīt domājams laika apstākļi uzlabosies un plānoto spēli pret argentīnieti Huanu Monako varēs aizvadīt Ernests Gulbis. Viņa mačs plānots rīt, visticamāk pēc septiņiem rītā pēc Latvijas laika. No šī korta internetā redzamas arī videotranslācijas.

Tikmēr dāmām lielākais pārsteigums bija Marijas Šarapovas neveiksme, pa kuru Sportacentrs.com jau ziņoja. Pie pārliecinošām uzvarām tika citas krievietes favorītes – Safina, Kuzņecova, Dementjeva, kā arī beļģietes Kima Klijstersa un Žustīne Enina.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais