Rallijā Liepāja-Ventspils startēs arī Liepājas mērs Sesks

Pēc organizatoru uzaicinājuma autorallijā Liepāja-Ventspils startēs arī Liepājas mērs Uldis Sesks (Liepājas partija) ar stūrmani Gunāru Franci, "Rietumu Radio" informēja Sesks, piebilstot, ka šogad aprit 30 gadi, kopš viņš sācis piedalīties rallija sacensībās.

Rallijā Liepāja-Ventspils piedalīsies 79 ekipāžas no 17 valstīm; lielākā zvaigzne - Delakūrs

Kā pastāstīja Sesks, lēmums pieņemt izaicinājumu un piedalīties sacensībās pieņemts pēc ilgākām pārdomām un spēku pārbaudes pie sporta auto stūres. Sesks un Francis rallijā startēs ar numuru 01 pirms visiem gandrīz simts sacensību dalībniekiem. "Tas nozīmē, ka brauksim sacensību režīmā, bet vienlaicīgi arī rūpīgi vērtēsim, vai kādā no trases posmiem nav nepieciešami, piemēram, papildu tiesneši vai kādi drošības uzlabojumi," skaidroja Sesks, norādot, ka nepieciešamības gadījumā ekipāža sniegšot padomus un ieteikumus rallija organizatoriem.

"Piedalīšanās šajās sacensībās mums nav nekas jauns," atzina Sesks, norādot, ka savulaik jau startējis vairākos Eiropas autorallija čempionāta posmos, kā arī izcīnījis uzvaras PSRS autorallija čempionāta posmos.

Kā ziņots, februāra sākumā gaidāmajā Eiropas autorallija čempionāta (ERC) otrajā posmā - rallijā Liepāja-Ventspils - kopumā startēs 79 ekipāžas no 17 dažādām valstīm, ceturtdien lidostā "Rīga" notikušajā preses konferencē informēja "RA Motosport" preses sekretārs Jānis Unbedahts.

ERC ieskaitē sacensībās sacentīšoties 42 ekipāžas, bet Latvijas čempionātā - 48. ERC ieskaitē spēcīgākajā klasē ar "S2000" grupas automašīnām startēs astoņas ekipāžas.

Svarīgākais