Autokrosa pēdējais posms un sezonas slēgšana Mūsā

Šodien, 10. septembrī, Mūsas trasē notiks Latvijas autokrosa čempionāta pēdējais posms, savukārt svētdien turpat uz starta stāsies Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) Folkreisa Vasaras kausa pēdējā posma uzvaras dalītāji, informēja sacensību preses sekretārs Ivo Stīrijs.

Divu dienu garumā Mūsas trasē būs iespējams redzēt gandrīz visas Latvijas autokrosa klases. Sestdien trasē dosies Latvijas Autokrosa čempionāta un Baltijas D-3A bagiju kausa izcīņas, VAZ Klasikas kausa, Latvijas Jaunatnes čempionāta CK125 klases, kā arī Latvijas Bērnu čempionāta Beta bagiju dalībnieki, lai cīnītos par uzvaru gan Mūsas trasē, gan visā 2011. gada čempionātā. Pašlaik sacensībām pieteikušies 86 sportisti.

No Bauskas sacensībās sestdien piedalīsies divi sportisti. B600 bagiju klases braucējs Kaspars Bumbiers ar līdzšinējo sniegumu Latvijas Autokrosa čempionāta posmos ir spējis pakutināt nervus konkurentiem, taču īstu sensāciju nav sagādājis tehnisku iemeslu dēļ. Pēc četriem posmiem viņš ieņem piekto vietu.

Uz starta 1600 klasē ar VAZ-2108 stāsies baušķenieks Mareks Tauriņš. Sportistam finansiālu apsvērumu dēļ šosezon tas būs pirmais un vienīgais brauciens. «Paredzu sīvu konkurenci, visi braucēji ir gana līdzīgi. Savas izredzes pārāk augstu nevērtēju, jo ko tad var parādīt sportists, kas sacīkšu trasē stājas tikai reizi gadā? Galvenais finišēt, un tehnika lai nepieviļ,» teic autobraucējs.

Svētdien, 11. septembrī, trasē dosies Folkreisa braucēji. Tiem dienas garumā būs jānoskaidro LAF Folkreisa Vasaras kausa ieguvējs. Folkreisā ar «VW Golf I» no mūspuses apņēmies piedalīties stelpietis Ainārs Kučinskis. Tehnisku iemeslu dēļ Aināram nav sanācis iesaistīties iepriekšējos posmos, tālab rezultātu esot grūti prognozēt. Izrādās, ka Bauskas posmā būšot daudzi braucēji, kas līdz šim pārējos nav startējuši, tālab var gadīties pārsteigumi.

Sacensību organizatori ir parūpējušies, lai autosporta fani ērti nokļūtu līdz Mūsas trasei. 10. septembrī no Bauskas autoostas uz trasi kursēs bezmaksas autobuss. Paralēli sacensībām bērnus gaidīs piepūšamās atrakcijas un velokarti, drosmīgākajiem līdzjutējiem būs iespēja vērot sacīkstes no putna lidojuma, kā arī izmēģināt katapultas spēku.

Svarīgākais