Virgas pagastā norisināsies Latvijas čempionāta Piedzīvojumu Enduro trešais posms

23. un 24. jūlijā, Virgas pagastā un tā apkārtnē norisināsies Latvijas čempionāta Piedzīvojumu Enduro trešais posms. Un jau otru reizi šosezon tas norisināsies kopā ar Latvijas Automobiļu Federācijas Trofi Reida čempionāta posmu.

Jau šā gada aprīlī, pirmo reizi, tika izmēģināts organizēt kopēju startu motocikliem, kvadracikliem, velosipēdiem un džipiem, un jau sacensību laikā sportisti atdzina, ka šādi veidots pasākums ir ļoti interesants kā pašiem braucējiem, tā arī viņu līdzjutējiem un skatītājiem. Tāpēc arī šoreiz, Virgā, ir paredzēts kārtīgs bezceļu braukšanas festivāls – ar vairākiem speciālajiem uzdevumiem Piedzīvojumu Enduro posma ietvaros un Trofi Reids ar braukšanu pēc leģendas un pa lineāru maršrutu, braukšanu pa dubļu apli uz laiku, triālu smilšu karjerā un vēl daudz kas cits.

Piedzīvojumu enduro sportistiem ir iespēja izvēlēties starp piecām klasēm, kurās startēt: Latvijas čempionāta ieskaitē Sporta Moto (ar solo motocikliem) vai Sporta Kvadri (ar kvadracikliem) klasēs, šoreiz atkal ir atdzimusi senā tradīcija, ka sporta klasēm sacensības norisinās 24 stundu garumā, protams, ar ietvertu atpūtas laiku. LaMSF Kausa izcīņas ieskaitē Hobiju klasē (solo motocikli un kvadracikli kopā), Iesācēju vai Velo klasēs. Plašāku informāciju par klašu iedalījumu un sacensību garumu, skatieties sacensību un čempionāta nolikumos.

Kā pastāstīja Virgas posma organizators Vitālijs Mateiko, kopumā šoreiz organizatoriem ir izdevies dabā izvietot vairāk kā 130 punktus, kurus pēc kartē atzīmētajām norādēm meklēs sacensību dalībnieki. Pārsvarā punkti izvietoti mežos, diemžēl lai tiem piekļūtu iespējams nāksies pārvarēt ne vienu vien mežistrādes tehnikas atstāto risi, kas īpaši sarežģīti varētu būt četru riteņu braucamajiem. Vēl Vitālijs minēja, ka sacensības norisināsies samērā neierastā apvidū, jo Virgas apkārtnē ir daudzas pamestas Padomju armijas bāzes, kur tad nu sportisti varēs rādīt savu māku orientēšanās sportā. Kā arī viens no sacensību speciālajiem uzdevumiem, kas paredzēts sporta klasēm, notiks vecās armijas kazarmās. Kopumā organizatori sola, ka Piedzīvojumu enduro dalībniekiem šajās sacensībās piedzīvojumu netrūkšot.

Svarīgākais