Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

Biķernieku trasē sākas pasaules čempionāts rallijkrosā

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Šodien Biķernieku kompleksajā sporta bāzē tiks aizvadīts pirmais no diviem pasaules čempionāta rallijkrosā posmiem - "Ferratum World RX of Rīga-Latvia".

Abās sacensību dienās, 3. un 4.septembrī, izšķirošo cīņu stundu ilgās tiešraides translācijas TV6 kanālā būs vērojamas no plkst.17.

Pasaules čempionātā (WRX) Rīgā tiks aizvadīts otrais un trešais posms, "RX2e" čempionātā - trešais posms, bet Eiropas rallijkrosa čempionāta "RX1" klasē - ceturtais etaps.

"RX1" klasē no pašmāju braucējiem startēs Jānis Baumanis un Ronalds Baldiņš, kamēr "RX2e" ieskaitē uz starta varēs redzēt Robertu Vītolu.

Sestdienas sacensību programma sāksies plkst.9 ar treniņbraucieniem, bet plkst.10.25 sekos pasaules čempionāta "SuperPole" brauciens, kurā, startējot no vietas, katrs no dalībniekiem veic vienu "lidojošo" apli, pēc kura rezultātiem piloti tiek sadalīti pirmās kvalifikācijas kārtas braucienos.

Plkst.12 un plkst.13.30 būs pirmie divi kvalifikācijas braucieni pasaules čempionāta dalībniekiem, pēc kuriem sekos atlases braucieni pārējās divās ieskaitēs.

Pēc noteikto kvalifikācijas kārtu braucieniem, visi dalībnieki gatavosies startam jaunizveidotās progresa kārtas braucienos, pēc kuru rezultātiem noteiks tos pilots, kuri kvalificēsies pusfināliem. Šī kārta sāksies plkst.15, bet pēc tam otros kvalifikācijas braucienus aizvadīs "RX2e" un "RX1" braucēji.

No plkst.17 būs pusfināli un fināls pasaules čempionāta ieskaitē.

Arī svētdien sacensību programma sāksies plkst.9 ar treniņbraucieniem, pēc tam plkst.9.30 būs "SuperPole" brauciens pasaules čempionāta dalībniekiem. Plkst.11 pirmo kvalifikācijas kārtu aizvadīs pasaules čempionāta piloti, bet pārējās divās klasēs notiks atlases trešie braucieni.

Turpinājumā plkst.13.15 būs WRX otrais kvalifikācijas brauciens un progresijas kārta "RX2e" un "RX1" klasēs. Savukārt no plkst.14.45 būs progresijas kārta WRX dalībniekiem, kā arī pusfināli pārējās divās klasēs un pēc tam arī fināls Eiropas meistarsacīkšu pilotiem.

Noslēgumā no plkst.17 būs pusfināli WRX ieskaitē un vēlāk sekos fināli "RX2e" un WRX grupās.

Pēc Rīgas posmiem sezona turpināsies ar dubultposmiem arī Portugālē, Beļģijā, Spānijā un Vācijā, kur 2022.gada pasaules čempionāts noslēgsies 13.novembrī.