Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

FIA Eiropas rallija čempionāta otrajā posmā "Rally Liepāja" uzvar Grjazins

© f64.lv, Aigars Laurinovics

Par Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Eiropas rallija čempionāta otrā posma "Rally Liepāja" uzvarētāju sestdien kļuva Latvijas pārstāvis Nikolajs Grjazins, informē sacensību rīkotāji.

Grjazins "Rally Liepāja" uzvar jau trešo reizi

Karstā un saulainā dienā Liepājas apkārtnē sestdien "Rally Liepāja" sacensību sešos izšķirošajos ātrumposmos, kas norisinājās Liepājas apkārtnē - Vecpilī, Paplakā, Mazilmājā un Podniekos, pirmo vietu nosargāja ar Latvijas Automobiļu federācijas izsniegto licenci braucošais Grjazins ar stūrmani Konstantīnu Aleksandrovu, ziņo rīkotāji.

Grjazins ("Volkswagen Polo GTI R5") nosargāja dienu iepriekš iekrāto pārsvaru un uz putekļainā grants seguma pieveica tuvāko sekotāju Kregu Brīnu ("Hyundai i20 R5") par 17,3 sekundēm.

Uz trešo vietu sestdien izdevās pakāpties Aleksejam Lukjaņukam ("Citroën C3 Rally2"). Krievu sportists, dienai sākoties, atradās ceturtajā vietā. Lukjaņuks finišā uzvarētājam zaudēja 30,9 sekundes, taču par 25,9 sekundēm apsteidza spāņa Efrena Jarenas vadīto "Škoda Fabia Rally2 evo" automobili.

Grjazins uzvarēja sestdienas septīto, devīto un desmito dopu, bija otrais 11.dopā, trešais - astotajā dopā un piektais pēdējā dopā.