Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

Meistarīgais Reinis Nitišs startēs "Rallijs Latvija"

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

FIA pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieks, jēkabpilietis Reinis Nitišs, kopā ar stūrmani Māri Neikšānu, startēs Rallijs Latvija, kas 22.-23. jūlijā norisināsies Jūrmalā, Tukumā un Biķernieku trasē.

“Rallijkrosa pasaulē līdz Kanādas posmam iestājusies vairāku nedēļu pauze, taču šis "atvaļinājums" ir jāizmanto, lai sevi pilnveidotu. Rallija specifika liek braucējam ilgu laiku turēt ļoti augstu koncentrēšanās līmeni un zibenīgi reaģēt uz negaidītām situācijām, turklāt Rallijs Latvija ietvers gan grants ātrumposmus, gan arī asfalta sekcijas Jūrmalā un Biķernieku trasē,” stāsta Reinis Nitišs.

reinisnitiss.com

“Pateicoties atbalstam, ko sniedz Circle K, IF un Neiksans Rally Sport, atkal varu apvienot spēkus ar Māri Neikšānu, lai veiktu pilnvērtīgu sagatavošanās procesu pirms sacensībām un arī uzrādītu stabilu rezultātu rallija ieskaitē.”

Reinim Nitišam šī būs otrā pieredze rallija disciplīnā, taču atšķirībā no 2015. gada Rally Liepāja, kur ziemas apstākļos Reinis startēja ar priekšpiedziņas R2 klases auto, nākamnedēļ sagaidāmi jauni izaicinājumi. Grants un asfalta seguma rallijā jēkabpilietis startēs ar N4 klases Mitsubishi Lancer Evo IX pilnpiedziņas automašīnu, ko sagatavos un apkalpos Neiksans Rally Sport komanda.

“Strādāt ar Reini ir ļoti viegli - viņa pieredze pie sacīkšu auto stūres ir ļoti liela, tādēļ mēs vairāk attīstām rallijam nepieciešamās iemaņas: stenogrammas sastādīšanu un uztveri, kā arī pilnveidojam braukšanas stilu, kas jāveido atbilstošāks rallija disciplīnai. Mūsu primārais mērķis ir veikt pilnu rallija distanci un tās laikā kāpināt tempu, kas kalpos kā labs treniņš Nitiša rallijkrosa sezonas turpinājumam,” komentē Neiksans Rally Sport vadītājs Māris Neikšāns.

Vairāk par Reiņa Nitiša gaitām un sacensībām uzzināsiet interneta mājaslapā www.reinisnitiss.com, kā arī sociālajos tīklos Instagram /reinisnitiss, Twitter @ReinisNitissRX, Facebook /ReinisNitissOfficial un YouTube /ReinisNitissOfficial.