Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

Ar Hamiltonu un Rosbergu strādās psihologs

© Scanpix

"Mercedes" komanda ir nolīgusi slavenu sporta psihologu, lai tas palīdzētu šajā sezonā F1 pilotiem Luisam Hamiltonam un Niko Rosbergam izcīnīt augstus rezultātus.

Komanda jau apstiprinājusi, ka darbā pieņemts 50 gadus vecais Kerī Evanss, kurš pats savulaik bija profesionāls futbolists. Pazīstams kā labs psihologs viņš kļuva galvenokārt pēc tam, kad palīdzēja Jaunzēlandes regbija izlasei 2011. gadā uzvarēt Pasaules kausā.

Evanss F1 boksos bija redzams jau Ķīnas "Grand Prix" nedēļas nogalē, kur novēroja mehāniķu un inženieru darbu darbu, pētot, kā komanda, kam ir tik liels pārsvars, tiek galā ar psiholoģisko spiedienu.

"Komanda vēlas optimizēt savu sniegumu visās jomās un mēs uzskatām, ka varam daudz mācīties no citiem sporta veidiem," intervijā vācu laikrakstam "Blick" stāsta "Mercedes" vienības boss Toto Vulfs. "Šī snieguma optimizēšana ietver sevī visas komandas kopējo darbu un to, kā mēs reaģējam uz notikumiem atbildīgākajos brīžos."

Pēc Ķīnas posma Evanss esot sniedzis Vulfam ziņojumu par novēroto un darbu turpinās šajā nedēļas nogalē Spānijas "Grand Prix" laikā.