Vairums hokeja fanu pametuši Helsinkus

© F64 Photo Agency

Apmēram 2000 Latvijas izlases fanu aizvadītajā nedēļas nogalē bija Helsinkos, lai klātienē atbalstītu Latvijas hokeja izlasi. Lielākā daļa no viņiem jau atgriezušies Latvijā, bet jau tuvākajās dienās ir gaidāmi fanu papildspēki.

Iemesli, kādēļ tieši 4. un 5. maijā bija visvairāk līdzjutēju, ir vairāki: trīs brīvdienas, salīdzinoši tuvais attālums līdz Helsinkiem un, protams, arī latviešu krodziņš Helsinku Baltie krekli, kurš šajā čempionātā darbojās tikai šajā nedēļas nogalē. Krodziņā, kurā dziedāja Normunds Jakušonoks un Gunārs Meijers, paviesojās vairāki simti latviešu, un dejas bija līdz pat kroga slēgšanai. Pagaidām gan vēl nav skaidrs, cik litrus alus latvieši krodziņā iztukšoja, taču krodziņa Pete Pub, kas bija mājvieta neformālajam latviešu kultūras centram, darbinieki neslēpa – ieņēmumi naktī uz svētdienu ir pārspējuši visus līdzšinējos rekordus.

Krodziņā neiztika arī bez kurioziem. Pirmajā vakarā, baidoties, ka krodziņā būs pārāk daudz latviešu un viņu savaldīšanai nepieciešami papildspēki, kā arī baidoties pārkāpt ugunsdrošības noteikumus par pārāk lielo apmeklētāju skaitu, kroga īpašnieki nolēma algot papildu apsardzi. Lai apmaksātu apsardzes darba laiku, īpašnieki, nesaskaņojot ar latviešu organizatoru pusi, nolēma ieviest krogā divu eiro ieejas maksu. Liels bija Normunda Jakušonoka un Gunāra Meijera izbrīns, ka arī no viņiem krogus darbinieki grasījās iekasēt ieejas maksu. Vēlāk gan pārpratums tika atrisināts un ieejas maksa atcelta.