Latvija ielaiž sešus vārtus un bezcerīgi zaudē Austrijai

© Romāns Kokšarovs

Trešo zaudējumu 2013. gada pasaules čempionātā hokejā šodien piedzīvoja Latvijas valstsvienība, kas ar 3:6 piekāpās galvenajai pretiniecei Austrijai.

Latvijas rindās izcēlās Armands Bērziņš, Agris Saviels un Lauris Dārziņš.

Latvijas hokejisti spēli sāka apņēmīgi, otro maču pēc kārtas izvirzoties vadībā - pēc lieliskas Ronalda Ķēniņa pauzes, virāžas un piespēles tukšos vārtos bija jātrāpa Armandam Bērziņam. Viņš to ar austriešu vārtsarga palīdzību paveica, 4. minūtē panākot 1:0 Latvijas valstsvienības labā. Pēc desmit minūtēm metienu attiecība bija 10:2 latviešu labā, bet rezultāts kļuva 1:1.

Pēc Latvijas aizsardzības zonā uzvarēta iemetiena ar metienu no distances izcēlās Florians Iberers. Turklāt trīs minūtes pirms trešdaļās noslēguma Andrē Lakoss panāca jau 2:1 Austrijas labā. Pēc spēcīga metiena no distances ripa trāpīja Latvijas hokejistam un ielidoja Edgara Masaļska sargāto vārtu augšējā stūrī. Tiesa, veiksme palīdzēja arī latviešiem - minūti iepriekš izgājienu vienatnē pret Masaļski nerealizēja austriešu līderis Tomass Vaneks, trāpot pa vārtu stabiņu.

Vēl vienu kļūdu Vaneks nepiedeva, 24. minūtē pretuzbrukumā dubultojot Austrijas pārsvaru - 3:1. Viņš uz zilās līnijas atbruņoja Krišjāni Rēdlihu un trāpīja tālajā stūrī. 27. minūtē bija jau 4:1 austriešu labā - precīzs no zilās līnijas bija Mario Altmans. Tiesa, divas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām cerību iededza pieredzējušais Agris Saviels - aizsargs pieslēdzās uzbrukumam un trāpīja tuvajā stūrī.

41. minūtē vairākumu no vārtu priekšas realizēja Latvijas kapteinis Lauris Dārziņš (3:4), turklāt mūsējie turpināja apņēmīgi uzbrukt, tomēr centieni nevainagojās panākumiem. Par momentu izšķērdēšanu samaksājām 50. un 56. minūtē. Vispirms nepieskatīts vārtu priekšā palika Mihaels Rafls, bet pēcāk izgājienu vienatnē pret Masaļski ar metienu starp kājsargiem realizēja Daniels Oberkoflers.

Rezultātā Latvijas hokejisti piedzīvoja trešo zaudējumu trīs spēlēs - 3:6 pret Austriju. Nākamais mačs ceturtdienas vakarā pret Slovākiju.

Svarīgākais