Irbe: "Nolans mani uzrunāja jau pagājušajā gadā"

Aprīļa sākumā Latvijas hokeja izlases treneru kolektīvam oficiāli pievienojās viens no visu laiku izcilākajiem mūsu valsts hokeja vārtsargiem, vēlāk arī vārtsargu treneris Artūrs Irbe. Portāls Sportacentrs.com lūkoja skaidrot, kā puses nonākušas līdz sadarbībai, uzrunājot pašu Irbi.

„Mūsu džekiem nekad neesmu atteicis, taču lietām ir jābūt sakārtotām. Iepriekšējos gados strādāju Ziemeļamerikā, un arī veselības atgūšanai bija jāvelta zināms laiks. Profesionālais sports tomēr nav pastaiga parkā. Šoreiz viss salikās tā, ka piekritu. Neslēpšu, ka Teds Nolans mani uzrunāja jau pagājušajā gadā, bet toreiz es vēl lēkāju ar kruķiem. Kur iesaistīts valsts karogs, tur jābūt arī normālai sadarbībai. Interese no Latvijas Hokeja federācijas puses bija, tāpēc tagad varu būt kopā ar izlasi pilnvērtīgi, un piedalīties gatavošanās procesā,” bijušais Latvijas izlases vārtsargs skaidro situāciju, kā piekritis iesaistīties izlases treneru kolektīvā.

„Šobrīd šeit esam trīs treneri. Visi darām vienu un to pašu darbu, taču katrs ar savu specifiku. Teds ir vecākais treneris un nosaka kuģa kursu, Kārlis Zirnis savukārt ir ļoti pieredzējis video treneris, bet es no vienas puses esmu vārtsargu speciālists, no otras arī neatsaku padomu laukuma spēlētājiem. Vēl ir Toms Kūlens, kurš gan vēl pagaidām nevar būt kopā ar mums, taču arī viņam ir savi uzdevumi. Kopīgi diskutējam un strādājam vienā komandā,” vaicāts, kā treneri dala lomas pie Latvijas izlases stūres, stāsta Irbe.

Kādu komandu vedīsim uz pasaules čempionātu Helsinkos? „Uz čempionātu jābrauc komandai ar lielo burtu. Tiem ir jābūt čaļiem, kuri viens otram tic un uzticas, kā arī ir gatavi palīdzēt viens otram. Ir nepieciešams ļoti spēcīgs kolektīvs. Mums ir svarīga pašatdeve un darba ētika. Skaidrs, ka mums nebūs komanda ar divdesmit Nacionālās Hokeja līgas spēlētājiem sastāvā, varam uzvarēt ar labu pašatdevi un sapratni par to, kas katram jāizdara,” uzskata izlases galvenā trenera Teda Nolana palīgs Artūrs Irbe.

Svarīgākais