Bārtuļa un Ivanāna klubiem uzvaras

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) čempionātā aizvadītajā naktī uzvaras izcīnīja divi no trim latviešu hokejistu pārstāvētajiem klubiem – Oskara Bārtuļa Filadelfijas "Flyers" un Raita Ivanāna Losandželosas "Kings".

"Flyers", spēlējot izbraukumā, ar 2:1 pieveica Ņujorkas "Islanders". Pirmās trešdaļas vidū Filadelfijas hokejisti nonāca iedzinēju lomā ar 0:1, taču otrās trešdaļas pēdējā minūtē panāca izlīdzinājumu, bet uzvaru nesošos vārtus piecarpus minūtes līdz pamatlaika beigām guva Skots Hartnels. Oskars Bārtulis "Flyers" rindās spēlēja 13 minūtes un 13 sekundes, bloķēja trīs pretinieku metienus, nopelnīja divas soda minūtes un neitrālu lietderības koeficientu.

Losandželosas "Kings", arī viesos, ar 3:1 pārspēja Edmontonas "Oilers". Arī "karaļi" spēles gaitā bija zaudētāju lomā, tomēr ātri vien panāca līdzsvaru, savukārt trešā perioda pēdējās piecās minūtēs spēja nodrošināt arī uzvaru. Pēdējā ripa tika iemesta jau tikšos vārtos. Raitis Ivanāns spēlēja piecas minūtes un 26 sekundes, izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Savukārt Kārļa Skrastiņa pārstāvētais klubs Dalasas "Stars" savā laukumā pēcspēles metienu sērijā ar 3:4 atzina Sentluisas "Blues" pārākumu. "Stars" vairākkārt spēles gaitā bija minimālā vadībā, taču allaž "Blues" prata panākt izlīdzinājumu, bet pamatlaika beigās jau bija jāatspēlējas mājiniekiem. Pēcspēles metienos veiksmīgāki izrādījās "Blues". Skrastiņš, neskatoties uz iepriekšējā spēlē savainoto elkoni, spēlēja, un 18 minūšu un 13 sekunžu laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.