Nolanam skaidras izlases pirmo trīs uzbrucēju trijnieku aprises

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans sarunā ar portālu Sportacentrs.com šodien iezīmēja Latvijas izlases uzbrucēju virknējumus, kā arī atklāja, ka arī Toms Hartmanis un Ēriks Ozollapa, kuri parādīja sevi no labākās puses tālāko kandidātu organizētajos treniņos „Ozo” ledus hallē, var cerēt uz iekļūšanu valstsvienības sastāvā dalībai pasaules čempionātā.

„Pēdējās nedēļas laikā esam labi pastrādājuši, mūsu galvenais mērķis ir izveidot komandu, kura cīnās kā viens vesels, ne katrs par sevi. Ja nespēlēsim kā viens vesels, tad mums nav variantu. Redzējāt, kas notika spēlēs ar zviedriem – mēs nespēlējām kā komanda, necīnījāmies, nesitāmies. Ir jāsasniedz zināms līmenis, kādā spēlēsim arī pasaules čempionātā. Pārbaudes spēles pret čehiem man patika, čaļi sitās līdz galam. Tas ir tas, ko vēlos redzēt. Varējām uzvarēt, taču nedaudz pietrūka. Arī pirmā spēle pret zviedriem nebija slikta,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com šodien pauda Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans.

Uz izlases treniņnometni „Volvo SC” uzaicināti divi uzbrucēji Toms Hartmanis un Ēriks Ozollapa, kuri parādīja sevi no labākās puses tālāko kandidātu organizētajos treniņos „Ozo” ledus hallē. Treneris pēc nodarbības kopā ar lielo komandu slavēja šos vīrus. „Ozollapa ir cīnītājs, man patīk tas, ko redzēju. Viņam ir daudz jāstrādā, taču viņš ir uz pareizā ceļa. Hartmanis – lido! Mēs meklējam ceturtās maiņas uzbrucēju, kurš nekādā gadījumā nepildīs citu pienākumus. Viņš nedarīs darbu, kuru jādara Cipulim vai Meijam. Jaunajiem ir iespēja iekļūt sastāvā. Katram laukumā ir sava loma – vai tās ir četras minūtes spēles laika, vai četrpadsmit. Visas lomas ir ļoti svarīgas,” teic izlases galvenais treneris.

Lauris Dārziņš šodien slidoja vienas krāsas kreklā ar Miku Indraši un Jāni Spruktu. Treneris neslēpa, ka šie vīri veidos mūsu izlases triecienmaiņu uzbrukumā. Arī par otro un trešo uzbrucēju trijnieku skaidrība trenerim jau ir. „Otrajā trijniekā, visticamāk, spēlēs Meija un Cipulis, trešajā Ķēniņš un Jekimovs, par centriem pagaidām precīzi pateikt nevaru,” atzina Nolans, piebilstot, ka pa vidu Gintam Meijam un Mārtiņam Cipulim varētu spēlēt Armands Bērziņš vai Juris Štāls. „Pavlovs progresē un ir uz pareizā ceļa, Bičevskis ir gudrs spēlētājs. Smalki vēroju spēlētāju attieksmi treniņos, tāpēc ceru, ka līdz pasaules čempionātam būsim izvēlējušies pareizos, kuri iederas šajā komandā,” skaidroja treneris.

Tāpat viņš atklāja, ka šajā nedēļas nogalē Rīgā gaidāmajās spēlēs pret baltkrieviem mūsu valstsvienības sastāvs jau būs tuvs tam, kādā komanda dosies uz pasaules čempionātu Helsinkos. Atsākt regulārus treniņus vēlas arī Edgars Masaļskis, taču Nolans norāda, ka treneru uzdevums ir panākt to, lai vārtsargs nepieņemtu pārsteidzīgus lēmumus. „Viņš ļoti grib trenēties un spēlēt, taču dažkārt šādos brīžos tiek pieņemti emocionāli lēmumi. Mūsu (treneru) uzdevums ir panākt to, lai viņš nesasteigtu atgriešanos laukumā. Ja viņš spēlēs, tad pret Franciju,” pieļauj treneris.

Svarīgākais