Hokeja izlase Čehijā uzsāks pārbaudes spēļu sēriju

Latvijas vīriešu hokeja izlase šovakar aizvadīs pirmo pārbaudes spēli pirms maijā gaidāmā 2013. gada pasaules čempionāta. Mūsu valstsvienība viesos „Euro Hockey Challenge” ietvaros tiksies ar Čehijas valstsvienību. Spēles sākums pulksten 18.30.

Latvijas izlase gatavošanos pasaules čempionātam uzsāka 27. martā. Jau līdz pirmajai nodarbībai bija kļuvis skaidrs, ka izlasē nespēlēs vairāki ierastie tās spēlētāji. Savlaicīgi par nebraukšanu uz PČ paziņoja Sandis Ozoliņš, bet tuvojoties treniņnometnes sākumam arī Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs un Oskars Bārtulis. Treniņos pagaidām nav piedalījušies arī Edgars Masaļskis, Roberts Bukarts, Jēkabs Rēdlihs, Mārtiņš Karsums un Armands Bērziņš.

Pirmās dienas izlase gatavojās „Ozo ledus hallē” Ozolniekos, bet pēc pārbraukšanas uz Rīgas, 1. aprīļa vakarā mūsu izlases galvenais treneris Teds Nolans nosauca tos vīrus, kuri dosies uz Čehijas pilsētu Jidričkovhradecu, kur aizvadīs pirmās divas „Euro Hockey Challenge” spēles pret čehiem. Uz Čehiju devušies divi vārtsargi, septiņi aizsargi un četrpadsmit uzbrucēji. Jau pēc pirmā treniņa treneris Nolans pauda, ka pārbaudes spēlēs prioritāte viņam būs jauno spēlētāju pārbaudīšana, ne spēles rezultāts. „Vadošo spēlētāju zaudēšana ir liels trieciens, taču šī būs laba iespēja sevi apliecināt jaunajiem hokejistiem. Pārbaudes spēlēs iespējas tiks dotas visiem, mača iznākums tajās nebūs galvenais,” teica treneris.

Arī čehi nebūs labākajā sastāvā. Izlasei šovakar būs jāiztiek ne tikai bez vairākiem vadošajiem spēlētājiem, kuri joprojām turpina sezonu klubu rindās, bet arī bez komandas galvenā trenera Aloiza Hadamčika, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē devies uz Ziemeļameriku, lai tiktos ar Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošajiem čehiem. Komandas sastāvā, kura šodien stāsies pretī Latvijai, viskuplāk pārstāvēts Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) klubs Prāgas „Lev” – seši spēlētāji, bet kopumā no KHL līgas komandā Čehijas izlases rindās būs 14 spēlētāji.

Abas komandas tikās arī pirms aizvadītā gada pasaules čempionāta. Toreiz abās spēlēs Rīgā pārāki bija čehi. Pirmajā spēlē čehi uzvarēja pēcspēles metienu sērijā (4:3), bet otrajā cīņā pieveica mūsu izlasi ar 3:1. Ar tādu pat rezultātu noslēdzās abu izlašu savstarpējais mačs pasaules čempionātā Stokholmā.

7. un 8. aprīlī Latvijas izlase „Arēnā Rīga” sacentīsies ar spēcīgo Zviedrijas vienību un 19. un 20. aprīlī ar principiālajiem Baltkrievijas izlases hokejistiem. Pēdējā pārbaudes spēle pirms gaidāmā pasaules čempionāta tiks aizvadītas izbraukumā 28. aprīlī, kad Latvijas izlase sacentīsies ar Francijas valstsvienību.