Savickis: Ābola akcijas ir cēlušās

Rīgas „Dinamo” kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis sarunā ar portālu Sportacentrs.com šodien atklāja, ka pēc Cerības kausa izcīnīšanas Arta Ābola izredzes saglabāt vietu pie Rīgas komandas stūres ir krietni palielinājušās.

„Vēlos apsveikt visu komandu - spēlētājus, trenerus, apkalpojošo personālu, visus līdzjutējus, kuri mūs atbalstīja. Mēs vinnējām krievu komandu, ukraiņus, baltkrievus un pēc tam vēl vienu Krievijas komandu. Puiši parādīja labu sniegumu, labas emocijas, lielu motivāciju un vēlmi, un neslēpšu, ka esmu ļoti priecīgs,” ar lielu prieku balsī teica „Dinamo” kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis. „Jāņem vērā, ka šis bija pirmais Cerības kauss. To izcīnījām mēs! Nu esam iegājuši vēsturē, tas nav mazsvarīgi,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com piebilda Savickis.

Jautāts vai tiks turēts solījums, un balvu fonds tiks dalīts prēmijās spēlētājiem un treneriem, Savickis atbildēja apstiprinoši. „Jā, lielākā daļa no šīs naudas tiks izmaksāta prēmijās. To solījām jau pirms turnīra, un savu solījumu turēsim,” teica Savickis. Vai prēmiju jauna līguma izskatā ir pelnījis Artis Ābols? „Par to vēl tiks lemts, bet uzvara šajā kausā Artim Ābolam dod krietni vairāk plusu, lai cerētu uz galvenā trenera amatu jaunajā sezonā. Ābola akcijas nešaubīgi ir cēlušās, viņš novadīja komandu, kura izcīnīja kausu,” pauda Savickis.

Ar nevienu ārvalstu hokeja speciālistu sarunu līdz šim nav bijis, apstiprināja kluba padomes priekšsēdētājs. Pēc Pekas Rautakallio atbrīvošanas vairāki ārvalstu treneri esot bijuši gatavi strādāt ar Rīgas komandu, taču nopietnu sarunu nav bijis līdz pat šai dienai.

Par nākamās sezonas komandas modeli tiekot domāts jau tagad, taču sīkākus komentārus Savickis pagaidām nevēlējās sniegt. „Darbs jau ir sācies, taču šobrīd neko plašāk nevaru pateikt, pirms brīža noslēdzās šī sezona, mums vēl ir laiks,” teica kluba vadītājs, piebilstot, ka uzsvars tiks likts uz vietējo spēlētāju noturēšanu. Vai Rīgā varētu atgriezties Sandis Ozoliņš? „Pagaidām tādas informācijas manā rīcībā nav, bet, ja viņš izteiks vēlmi atgriezties, tad izskatīsim šo variantu,” teica Savickis.