Masaļskis: "Treneris teica - tagad vai nekad"

Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis pēc emocijām piesātinātā mača pret Kazahstānu (3:2) nebija pārāk apmierināts. Panākums tika izcīnīts, tomēr spēles gaita lielu gandarījumu viņam nesniedza, jo tika pazaudēts divu vārtu pārsvars.

"Bijām vadībā (2:0), bet tad pēkšņi jau 2:2. Sajūtas nebija pārāk labas. Mēs nedaudz pazaudējām spēles pavedienu, otrajā periodā kazahstānieši sāka spēlēt kaut kā savādāk. Otrajā trešdaļā viņi mūs uzvarēja, tomēr pēc sarunas ģērbtuvē mēs savācāmies. Treneris teica – tagad vai nekad – likme ir ceļazīme uz olimpiādi. Pēc tam uz ledus devāmies kā cita komanda," pēc mača Masaļskis atzina izlases galvenā trenera Teda Nolana ieguldījumu uzvaras gūšanā.

Zīmīgi, ka kazahstāniešu naturalizētais Kevins Dalmens trešā perioda sākumā pieļāva rupju kļūdu, kas ļāva izvirzīties Latvijai vadībā (3:2). Vēlāk izrādījās, ka tie bija uzvaras vārti. Tādējādi kanādietis kļuva nevis par komandas glābēju, bet gan nospēlēja kaprača lomu…

Savukārt 24 sekundes līdz pamatlaika beigām Kazahstāna tomēr spēja izlīdzināt rezultātu, taču tiesnesis vārtu guvumu neieskaitīja… Edgars Masaļskis dzirdējis, ka pretinieku hokejists jau pirms tiesneša lēmuma atzinies, ka guvis vārtus ar kāju. Mačs noritēja godīgā cīņā, tie vārti nebija jāieskaita.