Bukmeikeri: Kazahstāna ir lielāka favorīte nekā Latvija

Šodien startē trīs olimpiskie kvalifikācijas turnīri (trīs grupas: D, E, F), kur tiks izcīnītas trīs ceļazīmes uz Sočiem.

Olimpiskajām spēlēm kvalificēsies tikai šo turnīru uzvarētājas. Pirms turnīriem savas prognozes izsaka arī bukmeikeri, ļaujot spriest par spēku samēriem. Mūsu grupā neliela favorīte ir Kazahstāna, bet citās grupās situācija veidojas skaidrāka.

Vērtējot spēku samērus, ne vienmēr var droši paļauties uz vietu pasaules rangā, jo minētais rangs ietver attiecīgās izlases sportiskos rezultātus vairāku gadu garumā, precīzi neatspoguļojot aktuālo situāciju šobrīd.

Par aktuālajiem spēku samēriem vislabāk var spriest no bukmeikeru prognozēm par komandu iespējām uzvarēt attiecīgajā turnīrā (pēc "outrights" koeficientiem). Jo mazāks koeficients, jo lielāka favorīte.

Interesanti, ka mūsu E grupā bukmeikeri nelielas priekšrocības dod Kazahstānai, tomēr pārsvars pār mājinieci Latviju ir tik minimāls, ka pēc būtības mūsu grupā ir divas favorītes, savukārt Francijai tiek atvēlēta trešā vieta, bet Lielbritānija netiek uzskatīta par nopietnu pretendenti. Mūsu grupa ir vienīgā, kur bukmeikeru koeficienti uzrāda citādu spēku samēru, salīdzinot ar pasaules rangu.

D grupā situācija ir krietni skaidrāka - tur izteikta favorīte ir mājiniece Vācija, kuras galvenā konkurente varētu būt Austrija. F grupā favorīte ir mājiniece Dānija, taču arī Baltkrievijai ir labas izredzes uzvarēt.