Francijas hokeja izlase pirms došanās uz Rīgu sausā zaudē baltkrieviem

Zaudējumu pārbaudes mačā pirms došanās uz Rīgu, kur šajā nedēļas nogalē risināsies Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, piedzīvojusi Francijas izlase, kas ar 0:4 Minskā piekāpusies Baltkrievijas valstsvienībai.

14 098 skatītāji klātbūtnē Minskā mačs aizritēja ar visai ievērojamu laukuma saimnieku, par ko vēsta arī izdarīto metienu attiecība - 29:17 par labu laukuma saimniekiem. Pēc pirmās spēles trešdaļas Francijas izlase bija iedzinējos ar 0:1, pēc otrās spēles daļas zaudēja jau ar 0:3, bet trešajā trešdaļā zaudēja vēl vienus vārtus.

Olimpiskā kvalifikācijas turnīra pirmā spēle francūžiem būs pret Kazahstānu, tāpēc šo pārbaudes maču tribīnēs vēroja arī kazahu izlases galvenais treneris Vladimirs Krikunovs - viņa klātbūtne bija viens no iemesliem, kāpēc Francijas izlase šajā pārbaudes spēlē nebija savā labākajā sastāvā. Jau zināms, ka Francijas valstsvienību Rīgā papildinās arī Pjērs Eduārs Belmārs, Kevins Ekfeijs, Kristobals Uē, Joāns Morāns, Lorāns Menjē, Saša Trejs, Joriks Treijs.

Jau vēstīts, ka pie panākuma pirms ierašanās Rīgā tikusi cita Latvijas izlases pretiniece Soču OS kvalifikācijas turnīrā Kazahstāna, kas ar 4:1 pieveica Austrijas valstsvienību.

Olimpiskais valifikācijas turnīrs Rīgā startēs ceturtdien. Bez Kazahstānas, Francijas un Latvijas izlasēm turnīrā startēs arī Lielbritānijas hokejisti.