Ozoliņš par atgriešanos izlasē: "Viss notika ļoti ātri…"

© Romans Kokšarovs

Pieredzējušais latviešu hokeja aizsargs Sandis Ozoliņš ir atgriezies Latvijas izlasē un šorīt piedalījās valstsvienības pirmajā treniņā. Pēc tā viņš pastāstīja par veidu, kā nonācis līdz šim lēmumam, taču iemeslus, kāpēc pieņēmis šādu lēmumu pagaidām neatklāja.

Visus interesē detaļas, kā hokejists nonācis līdz lēmumam atgriezties izlasē. „Viss notika ļoti ātri. Man piezvanīja Ķirsona kungs un atstāstīja sarunu ar federācijas vadību, kurā ietilpa piedāvājums man kļūt par izlases konsultantu, vai ko tamlīdzīgu. Atbildi uzreiz nesniedzu, taču pēc kāda laika pavaicāju vai Nolana kandidātu sarakstā atrastos vēl viena vieta aizsargam? Saņēmu pozitīvu atbildi, un esmu šeit,” skaidro Ozoliņš.

„Šodien bija nedaudz grūtāk, jo aiz muguras divas brīvdienas, taču kopumā viss labi,” par sajūtām pēc pirmā treniņa izlases rindās īss bija Ozoliņš. Par motivāciju atgriezties izlasē, Sandis pagaidām runā izvairīgi. „Par to parunāsim nedaudz vēlāk – pēc turnīra,” vairākkārt īsi noteica aizsargs, kura kontā ir 15 sezonas Nacionālajā Hokeja līgā. Arī par potenciālo partneri aizsardzības pārī runāt vēl pāragri, tāpat kā par iespēju atgriezties kapteiņa lomā, uzskata Ozoliņš. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com izlases galvenais treneris Teds Nolans vēlāk lika noprast, ka par to komandā tiks lemts, vienlaikus gan liekot noprast, ka tas būtu tikai loģisks solis.

Ozoliņš treneri Nolanu labi atceras kopš NHL laikiem. „Zinu kāda attieksme no spēlētājiem bija laikā gan kad viņš bija gan Bufalo „Sabres”, gan Ņujorkas „Islanders” treneris. Atsauksmes ir ļoti labas gan kā par treneri, gan kā cilvēku,” teic Sandis, kurš pēdējo spēli izlases rindās aizvadījis 2006. gadā. Līdz šim Sočos Sandis neesot bijis, taču pauda, ka komandai ir tikai viens mērķis – izcīnīt ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Sandis Ozoliņš Latvijas valstsvienību pārstāvējis 2002. un 2006. gada olimpiskajās spēlēs, sešos mačos gūstot vienus vārtus un izdarot septiņas rezultatīvas piespēles. Tāpat viņš piedalījies 1998., 2001. un 2002. gada pasaules čempionātos, laukumā dodoties 16 spēlēs un sakrājot 11 (3+8) punktus.