Bārtulim pirmais punkts NHL

Pirmo rezultativitātes punktu Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) nopelnījis Latvijas aizsargs Oskars Bārtulis, kurš Filadelfijas ''Flyers'' ar 3:6 viesos zaudētajā spēlē atdevis vienu rezultatīvu piespēli.

Bārtulis, kuram šī bija piektā spēle NHL, ar rezultatīvu piespēli izcēlās otrā perioda vidū, kad Filadelfijas kluba labā otros vārtus guva Klods Žirū, tobrīd panākot izlīdzinājumu 2:2. Piecas sekundes pirms otrās trešdaļas beigām Patriks Marlo izvirzīja ''Sharks'' vadībā ar 3:2, bet pēdējā perioda 9. minūtē ''Flyers'' ielaida vārtus vairākumā, izcēlās Denijs Hītlijs. Lai arī vienus vārtus neilgi pēc tam izdevās atspēlēt, ''Sharks'' Filadelfijas vārtos sameta vēl divas ripas un uzvarēja ar 6:3

Bārtulis laukumā pavadīja 15 minūtes un 34 sekundes, no kurām 12 mazākumā. Oskars bez jau pieminētās rezultatīvās piespēles tika arī pie negatīva lietderības koeficienta -1, bloķēja vienu metienu un izdarīja vienu spēka paņēmienu. ''Sharks'' sastāvā ar ''hat trick'' jeb trīs vārtiem izcēlās Denijs Hītlijs, bet Džo Torntonam četras rezultatīvas piespēles. Jāpiebilst, ka Torntons šajā spēlē pārsniedza 600 piespēļu robežu, tagad viņam ir 601 rezultatīva piespēle.

Citā spēlē Latvijas vārtsargu trenera Artūra Irbes pārstāvētā Vašingtonas ''Capitals'' ar 2:3 savā laukumā atzina Monreālas ''Canadiens'' pārākumu. Monreālieši neitralizēja ''Caps'' uzbrukuma līderi Aleksandru Ovečkinu, kurš šajā spēlē aprobežojās ar pieciem nerezultatīviem metieniem un palika bez punktiem.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.