Girgensons starp NHL un AHL

© Scanpix

Lokauts Nacionālajā Hokeja līgā ir beidzies, bet kur turpmāk spēlēs jaunais Latvijas hokeja talants Zemgus Girgensons? Pašlaik šis jautājums ir vairs tikai retorisks, jo Bufalo "Sabres" kluba vadība ir nolēmusi, ka latviešu uzbrucējs vismaz pagaidām paliks fārmklubā Ročesteras "Americans".

Tiesa, sakarā ar dažu vadošo "Amerks" uzbrucēju izsaukšanu uz "Sabres" treniņnometni, palielināsies Girgensona loma komandā, un viņš spēlēs pirmajā vai otrajā maiņā.

NHL vadība un klubu īpašnieki jau ir ratificējuši vienošanos par jauno kolektīvo līgumu, un pašlaik notiek spēlētāju balsojums par to. Rītdien sāksies nedēļu ilgas NHL klubu treniņnometnes un 19. janvārī ar 14 spēlēm startēs saīsinātā regulārā sezona ("Sabres" gan ir vienīgā Austrumu konferences komanda, kurai pirmajā kārtā būs brīvdiena).

Bufalo "Sabres" sistēmas vadība ir nolēmusi atstāt Girgensonu AHL fārmklubā, kaut gan Mihails Grigorenko, kuru arī Bufalo pagājušā gada jūnijā draftēja pirmajā kārtā, ir uzaicināts uz kluba pirmssezonas treniņnometni (tiesa, daži Ziemeļamerikas hokeja eksperti domā, ka pēc treniņnometnes Grigorenko tiks nosūtīts atpakaļ uz Kvebekas junioru līgu).

Sakarā ar to, ka uz "Sabres" treniņnometni ir izsaukti daži vadošie Ročestras "Americans" uzbrucēji - Markuss Foliņo, Kodijs Hodžsons un, iespējams, vēl kāds, kā arī "Amerks" rezultatīvākais spēlētājs - aizsargs T.Dž. Brenans, tad Girgensons turpmāk spēlēs Ročestras pirmajā vai otrajā uzbrucēju virknējumā un saņems ievērojami lielāku spēles laiku.

Interesanti, ka "Amerks" galvenais treneris Rons Rolstons domā arī turpmāk Girgensonu izmantot kā malējo uzbrucēju, kaut gan iepriekšējās sezonās USHL Zemgus spēlēja kā centra uzbrucējs. Ir paredzēts saglabāt pēdējos Ročestras mačos iespēlēto trijnieku Girgensons - Mankari - Porters, kurš tagad būs būs pirmais vai otrais uzbrucēju trijnieks. Protams, savas korekcijas vēl var ieviest "Sabres" treneri, izsaucot uz Bufalo vai nosūtot uz fārmklubu kādus uzbrucējus, un nav izslēgts, ka arī Girgensons, iespējams, pat šosezon debitēs NHL. Tomēr tas pašlaik šķiet maz ticams, jo tik īsā NHL sezonā klubiem ir visiem spēkiem jācīnās par vietu Stenlija kausa izslēgšanas spēlēs, un tāpēc ir mazāk iespēju iespēlēt jaunos sistēmas hokejistus.

Svarīgākais