NHL līgumā nav minēta spēlētāju dalība Soču spēlēs

Lēmums par NHL hokejistu dalību 2014. gada ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos tiks pieņemts ārpus līgas jaunā kolektīvā līguma ietvariem, svētdien, 6. janvārī, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Lai hokejisti varētu piedalīties četrgades svarīgākajā notikumā, Starptautiskajai hokeja federācijai (IIHF) un Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (IOC) būs jāveic pārrunas ar līgu un spēlētāju asociāciju.

Iepriekšējās ziemas spēles notika 2010. gadā Kanādas pilsētā Vankūverā, sacensību laikā NHL izsludinot vairāku nedēļu pārtraukumu. NHL klubu īpašnieki un līgas vadība uztraucas, ka 2014. gada turnīrs notiks Ziemeļamerikas sporta cienītājiem nepiemērotos laikos. Olimpiskajām spēlēm jānotiek 7.-23. februārī jeb NHL sezonas pilnbriedā, turklāt ziemā ASV austrumus no Krievijas šķir deviņas laika joslas (vasarā astoņas), bet starpība ar Rietumkrastu sasniedz pat divpadsmit stundas.

IIHF prezidents un SOK izpildkomitejas loceklis Renē Fāzels, kurš hokeja sabiedrību vada no 1994. gada, nedēļas sākumā bija pārliecināts, ka NHL spēlētāji varēs startēt Soču spēlēs.

“Gribam, lai NHL spēlētāji piedalītos sacensībās un strādājam, lai izveidotu kalendāru, kur viņu līdzdalības iespējas būtu visaugstākās. Pēdējā mirklī sakārtot kalendāru būs ļoti agri, tāpēc strādājam tagad. Mūsu rīcībā ir divas lieliskas arēnas “Bolshoi Ice Dome” (Lielais ledus kupols) un “Shayba Arena” (Ripa), turklāt tās atrodas gājiena attālumā no Olimpiskā ciemata. Esmu 100% pārliecināts, ka pat gadījumā, ja NHL spēlētāji neatbrauks, hokeja turnīrs izdosies teicams.”

Jaunajā NHL līgumā spēlētāju dalība Sočos nav atrunāta, ziņo TSN.ca . Daudzi klubu īpašnieki nevēlas pārtraukt sezonu, uz vairākām nedēļām atbrīvojot savus vērtīgākos aktīvus sacensībām, kuras nevar uzlabot līgas labklājību. Gadījumā, ja NHL izvēlēsies nepiedalīties spēlēs, līga var palikt bez dažiem labākajiem Krievijā dzimušajiem spēlētājiem.

Latvijas valstsvienība 7.-10. februārī Rīgā sacentīsies par vienu no trīs ceļazīmēm uz Olimpiskajām spēlēm, samērojot spēkus ar Lielbritānijas, Francijas un Kazahstānas hokeja meistariem.

Kamēr Ziemeļamerikas mediji raksta pretējo, Krievijas izdevums "Sport Express" apgalvo , ka CBA līgumā iekļauts punkts par NHL spēlētāju dalību Soču spēlēs. Cita apstiprinājuma šim faktam pagaidām nav.

Svarīgākais