Girgensons nespēlēs U20 izlasē pasaules čempionātā

© Scanpix

Latvijas Hokeja federācija šodien oficiāli apstiprinājusi jau iepriekš izskanējušo informāciju, ka vasarā ar 14. numuru Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) draftētais uzbrucējs Zemgus Girgensons nepalīdzēs Latvijas U-20 valstsvienībai gaidāmajā pasaules junioru čempionātā.

Turnīrs no 26.decembra līdz 5.janvārim norisināsies Krievijas pilsētā Ufā.

Sportacentrs.com iepriekš jau rakstīja, ka Girgensona pievienošanās U20 izlasei ir maz ticama, un pagājušās nedēļas nogalē videointervijā portālam to apliecināja arī Latvijas izlases treneris Teds Nolans. LHF preses sekretārs apstiprinājis, ka līdz šim neesot saņemta vēstule no NHL kluba Bufalo "Sabres" par Girgensona atbrīvošanu izlases vajadzībām pasaules čempionātā. Gatavošanās turnīram jau norisinās un, tā kā izmaiņas šajā situācijā nav sagaidāmas, ar Girgensona palīdzību šogad komandas vadība vairs nerēķinoties.

18 gadus vecais Girgensons, kurš nesen atgriezās laukumā pēc savainojuma izārstēšanas, šo sezonu aizvada "Sabres" fārmkluba Ročesteras "Americans" rindās. Līdzšinējās 19 Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlēs Zemgus guvis vienus vārtus un atdevis četras rezultatīvas piespēles, kā arī sakrājis 12 soda minūtes. Jūnijā Girgensons kļuva par visu laiku visaugstāk draftēto Latvijas hokejistu NHL jauno spēlētāju izvēles ceremonijā, kad ar 14. kārtas numuru uzbrucēju izvēlējās Bufalo "Sabres".

U-20 izlasei sagatavošanās posmā Rīgā paredzētas divas pārbaudes spēles pret MHL vienību SKA-1946 un viena spēle pret Latvijas klubu izlasi. Pasaules čempionātā Ufā latvieši spēlēs vienā grupā ar Zviedriju, Somiju, Čehiju un Šveici.

Svarīgākais