Latvijas hokejisti Izaicinājuma kausu uzsāks pret dāņiem

© Mārtiņš Aiše

Šovakar plkst. 16:00 ar spēli pret Dānijas valstsvienību Eiropas Izaicinājuma kausa turnīru, kas norisinās Francijā, uzsāks Teda Nolana vadītā Latvijas valstsvienība. Dienas otrajā spēlē spēkiem mērosies Francija un Slovēnija.

Uz turnīru Francijā devušies 22 spēlētāji, no kuriem divi vārtsargi, septiņi aizsargi un 13 uzbrucēji. Savainojumu dēļ valstsvienībai nevarēja palīdzēt Jānis Andersons, Jēkabs Rēdlihs un Oskars Cibuļskis, kuru vietas ieņēma Aleksandrs Jerofejevs, Agris Saviels un Oskars Bārtulis. Sākotnēji kandidātu sarakstā bija arī Mārtiņš Cipulis, kurš tomēr palicis klubā, viņa vietā – Elvijs Biezais.

Aizvakar hokejisti aizvadīja pēdējo treniņu, bet vakar devās uz Franciju. Tikai lidostā komandai pievienojās Lauris Bajarūns, bet vien Francijā komandas sastāvu papildinājis Māris Jass.

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans pēc pēdējā treniņa Rīgā portālam Sportacentrs.com norādīja, ka šajā turnīrā konkrētus mērķus nav uzstādījis, galvenais ir pārbaudīt jaunos spēlētājus.

Vienīgais šī sasaukuma Latvijas izlases spēlētājs ar Nacionālās Hokeja līgas (NHL) pieredzi Oskars Bārtulis, kurš kādu laiku valstsvienībā nav spēlējis, pauda prieku par iespēju atkal pārstāvēt izlasi: "Mūsu izlases sastāvs ir atjaunots, būs interesanti uzspēlēt ar jaunajiem puišiem. Šajā pārbaudes turnīrā treneris grib izskatīt kandidātus, lai pēc tam varētu izvēlēties optimālo sastāvu kvalifikācijā uz olimpiskajām spēlēm. Esmu priecīgs aizstāvēt nacionālās komandas krāsas. Par savu lomu izlasē es nedomāju. Vienmēr patīkami atbraukt uz izlasi, bet kurā pieciniekā es spēlēšu – tas jau ir otršķirīgs jautājums."

Mūsu valstsvienības spēles sākums šovakar plkst. 16:00, rīt plkst. 21:00 būs jāmērojas spēkiem ar Franciju, bet aizparīt plkst. 16:00 spēle pret Slovēniju, kurai ierindā arī slavenais Stenlija kausa ieguvējs Anže Kopitars. Visas Latvijas izlases spēles tiešraidē no Lionas translēs Sportacentrs.com TV. Šīvakara otrajā spēlē plkst. 21:00 nūjas krustos franči un slovēņi.

Svarīgākais