Bārtulim uzvara pret Ivanānu, Skrastiņam pār "Red Wings"

Pie uzvarām aizvadītās nakts Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs tikušas Kārļa Skrastiņa un Oskara Bārtuļa pārstāvētās komandas. Skrastiņas Dalasas "Stars" ar 3:1 pieveica Detroitas "Red Wings", bet Oskara Bārtuļa Filadelfijas "Flyers" ar 3:2 pieveica Raita Ivanāna pārstāvēto Losandželosas "Kings" klubu.

Divu Latvijas hokejistu pārstāvēto komandu cīņā starp Oskara Bārtuļa pārstāvēto Filadefijas "Flyers" un Raita Ivanāna Losandželosas "Kings" pārāka izrādījās pirmā vienība. Nonākuši zaudētāju lomā pirmā perioda otrajā daļā (0:1), "Flyers" hokejisti atspēlējas un jau trešā perioda beigu daļā panāca divu vārtu pārsvaru – 3:1. Lai arī atlikušajā laikā "Kings" uzbruka ļoti aktīvi un vienus vārtus atspēlēja, tas arī bija viss. Piecu izbraukuma spēļu sēriju ar uzvaru (3:2) sāka "Flyers" un Oskars Bārtulis, kuram šis ir pirmais izbraukums viņa īsajā NHL spēlētāja karjerā.

Oskars Bārtulis "Flyers" rindās laukumā pavadīja nedaudz vairāk kā 13 minūtes (13:13), izdarīja vienu metienu un spēli beidza ar negatīvu lietderības koeficientu (-1).

Raits Ivanāns "Kings" sastāvā spēlēja tikai nepilnas četras minūtes (3:57) un pa "Flyers" vārtiem meta reizi.

Citā aizvadītās nakts NHL spēlē Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Dalasas "Stars" komanda ar 3:1 pieveica Detroitas "Red Wings". Otrā perioda ievadā "Stars" hokejisti panāca divu vārtu pārsvaru un, lai arī sarkanie spārni vienus vārtus atguva, "Stars" guva vēl vienus vārtus.

Kārlim Skrastiņam otrs lielākais spēles laiks komandā – 22 minūtes un 57 sekundes.

Vēl vienā aizvadītās nakts spēlē par pārsteigumu parūpējās Floridas "Panthers" komanda, kas pārliecinoši lika kapitulēt Bufalo "Sabres" vienībai - 6:2.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.