NHL lokauta risināšanā iesaistās federālie starpnieki

Lai palīdzētu atrisināt ieilgušo Nacionālās Hokeja līgas (NHL) lokautu, pieņemts lēmums situācijas risināšanā iesaistīt Federālo starpniecības un izlīguma dienestu, vēsta Ziemeļamerikas prese.

Pirmdien līgas un NHL spēlētāju asociācijas (NHLPA) pārstāvji akceptēja federālo starpnieku iesaistīšanos problēmas risināšanā. Jāatgādina, ka pērn starpniekus palīdzību izmantoja arī Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) un Nacionālās Futbola līgas (NFL) lokautu atrisināšanā.

NHLPA pārstāvis Donalds Fers pauda cerību, ka Federālais starpniecības un izlīguma dienests palīdzēs atrast izeju no strupceļa: "Ceram, ka viņi mums palīdzēs ātrāk atrast kompromisu. Paļaujamies uz to, ka būs atrasts tāds risinājums, kuru abas puses uzskatīs par taisnīgu."

Kopumā sarunās ar līgas un spēlētāju asociācijas pārstāvjiem piedalīsies trīs starpnieki. Pirmā tikšanās, kad starpnieki tiksies atsevišķi ar katru no pusēm, notiks trešdien. NHL un NHLPA nav aizvadījuši pārrunas kopš pagājušās trešdienas.

Šis ir ceturtais NHL lokauts pēdējo 20 gadu laikā. Tas sākās 16.septembrī, kad beidzās iepriekšējais kolektīvais līgums. Pavisam nesen tika atceltas visas spēles līdz 14.decembrim, kā arī Zvaigžņu spēles nedēļas nogale, kas bija ieplānota uz 2013.gada 26. un 27.janvāri Kolumbusā. Šobrīd kopumā atceltas jau 422 spēles, kas ir 34,3 procenti maču no visā sezonā paredzēto spēļu skaita.

Svarīgākais