NHL lokauts: sarunas bez rezultātiem, "Zvaigžņu spēle" var nenotikt

Kārtējā Nacionālās Hokeja līgas (NHL) un NHL spēlētāju asociācijas (NHLPA) sarunu kārta par jauno kolektīvo līgumu beigusies bez rezultātiem, vēsta Ziemeļamerikas plašsaziņas līdzekļi.

Tikšanās notika pirmdien pēc NHLPA iniciatīvas, taču nekādi konkrēti piedāvājumi izteikti netika. Tas sarūgtināja NHL komisāra vietnieku Bilu Deiliju, kurš atgādināja, kura puse šo tikšanos ir gribējusi. Tāpat Deilijs sacīja, ka pirms nākamā sarunu etapa līga lūgusi spēlētāju asociācijai izteikt pilnvērtīgu piedāvājumu.

Pirmdienas sarunās, kas ilga tikai divas stundas, galvenā tēma bija hokejistu tiesības slēdzot līgumu ar klubu. Nākamajai sarunu kārtai jānotiek šodien, 20.novembrī, tiesa, vēl nav patiešām skaidrs vai pārrunas notiks.

Jau ziņots, ka līga atcēlusi 327 regulārā čempionāta spēles, kā arī tradicionālo "Ziemas klasiku", kam bija jānotiek 1.janvārī starp Toronto "Maple Leafs" un Detroitas "Red Wings" komandām. Lokauta dēļ draud tikt atcelta arī "Zvaigžņu spēle", kas paredzēta janvāra beigās Kolumbusā.

"Zvaigžņotās nedēļas nogales zaudēšana būs jūtams trieciens līgas sponsoriem. "Zvaigžņu spēle" un ar to saistītie konkursi vienmēr piesaista daudz līdzjutēju, bet līga vienmēr cenšas veiksmīgi parādīt savus vadošos hokejistus," sacīja kāds vārdā nenosaukts NHL pārstāvis.

Šis ir ceturtais NHL lokauts pēdējo 20 gadu laikā. Tas sākās 16.septembrī, kad beidzās iepriekšējais kolektīvais līgums.

Svarīgākais