NHL lokauts: līga piedāvā iesaldēt pārrunas, NHLPA iebilst

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) komisārs Gerijs Betmens uz divām nedēļām piedāvājis pārtraukt pārrunas starp līgu un spēlētāju asociāciju (NHLPA) par jauno kolektīvo līgumu, vēsta Ziemeļamerikas prese.

Šāda ideja Betmenam radusies pēc kārtējās telefona sarunas ar spēlētāju asociācijas vadītāju Donaldu Feru. Hokejistu pārstāvjiem gan ideja par pauzes ieturēšanu pārrunās nav patikusi un viņi vēlas turpināt, tiesa, joprojām neatkāpjas no savām prasībām.

"Progress būs tajā gadījumā, ja būs pārrunas. Tieši tāpēc mēs esam gatavi turpināt tikties ar līgas vadību," uzsvēra spēlētāju asociācijas pārstāvis Stīvs Fers. "Ja līga patiešām atteiksies [no pārrunām], tad tā būs jau trešā reize triju mēnešu laikā, kad viņi pārtrauc sarunas. Ko kas izsaka par viņu vēlmi atrisināt problēmas?"

Turpretī NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs norāda uz otras puses nevēlēšanos piekāpties: "Esmu sarūgtināts, jo mums nav pārrunu partnera, kam būtu jebkāda patiesa interese panākt vienošanos. Interese – nulle! "

Pagaidām puses nav vienojušās par nākamo tikšanās reizi, kas rada risku, ka tiks atcelts vēl vairāk spēļu, sliktākajā gadījumā pat visa NHL sezona. Šobrīd, kā zināms, atcelti visi līdz decembrim paredzētie mači, kā arī Ziemas klasika, kas bija ieplānota 1.janvārī.

Šis ir ceturtais NHL lokauts pēdējo 20 gadu laikā. Tas sākās 16.septembrī, kad beidzās iepriekšējais kolektīvais līgums.

Svarīgākais