Bārtulim +2, "Flyers" uzvara

Latvijas hokeja aizsargs Oskars Bārtulis pagājušajā naktī aizvadīja savu trešo spēli Nacionālās Hokeja līgas (NHL) kluba Filadelfijas "Flyers" rindās. Spēlējot nepilnas 12 ar pusi minūtes, Bārtulis guva pozitīvu lietderības koeficientu (+2) un palīdzēja "Flyers" klubam savā laukumā ar 3:2 apspēlēt Ņūdžersijas "Devils".

Spēles rezultāts tika atklāts jau spēles astotajā minūtē (7:11). To paveica mājinieku centra uzbrucējs Darols Povē. Otrā perioda pašā ievadā Skots Partnels panāca jau divu vārtu pārsvaru "Flyers" un lai arī atlikušajā laikā Ņūdžersijas "Devils" komanda guva divus vārtus, "Flyers" atbildēja ar vieniem, ar ko bija pilnīgi pietiekami, lai svinētu uzvaru – 3:2.

Oskars Bārtulis "Flyers" rindās aizvadīja jau trešo spēli un lēnām sāk nostiprināties komandas sastāvā. Ar trešo numuru "Flyers" komandā spēlējošais latvietis spēlē pret "Devils" spēlēja 12 minūtes un 27 sekundes, bloķēja četrus pretinieku metienus, nopelnot pozitīvu lietderības koeficientu (+2).

Ja Bārtulis paliks komandā, tad latvieti sagaida vēl pieci garantēti mači NHL, jo jau naktī no trešdienas uz ceturtdienu "Flyers" uzsāks piecu spēļu izbraukuma spēļu sēriju pa Kaliforniju, kuras laikā sastāvs paliks nemainīgs. Interesanti, ka pirmajā izbraukuma mačā "Flyers" pretinieki būs "Losandželosas" Kings hokejisti, kuru rindās spēlē cits latvietis Raitis Ivanāns.

Aizvadītajā naktī "Kings" pēcspēles metienos ar 4:3 pieveica Floridas "Panthers" komandu. Raitis Ivanāns spēlēja vien nepilnas četras minūtes (3:56) un ne ar ko ievērības cienīgu neizcēlās.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.