NHL lokauts varētu beigties jau šonedēļ

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) lokauts varētu beigties jau ceturtdien. Tam par pamatu ir jaunais līgas vadības piedāvājums Spēlētāju asociācijai (NHLPA), vēsta Ziemeļamerikas mediji.

NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs un NHLPA pārstāvis Stīvs Fers aizvadītajā nedēļas nogalē panāca vienošanos par sarunu atsākšanu un Ziemeļamerikas mediji šodien vēsta, ka NHL vadība gatavojas izteikt nopietnu piedāvājumu Spēlētāju asociācijai (NHLPA), lai lokauts varētu tikt izbeigts jau ceturtdien. NHL priekšlikumā ir iekļauta tā sauktā atliktā maksājuma sistēma.

Ja vienošanās tiks panākta, tad vairākiem NHL komandu spēlētājiem nāksies doties pāri okeānam jau pirms izlašu spēļu sākuma. Tas attiecas uz daudziem eiropiešiem, kuri šobrīd izsaukti uz savu valstu izlasēm.

Jāatgādina, ka lokauta dēļ vairs nav iespējama pilna sezona, tāpat nesen NHL vadība atcēla arī 1. janvārī Mičiganā plānoto "Ziemas klasiku". NHL lokauts, kas ir ceturtais pēdējo 20 gadu laikā, sākās 16. septembrī, kad beidzās iepriekšējais kolektīvais līgums.

Svarīgākais