"Sabres" blogeris: "Girgensonam lēns starts, cerības joprojām augstas"

Visu laiku visaugstāk Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) draftētais latviešu hokejists Zemgus Girgensons aizvadījis pirmo mēnesi profesionāļa karjerā, pārstāvot Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Ročesteras "Americans".

Bufalo "Sabres" blogeris un vietnes sabreshockeycentral.com izveidotājs Kevins Fraihaits latviešu centra paveikto oktobrī vērtē piezemēti.

Astoņās aizvadītajās spēlēs Girgensons "Amerks" rindās savācis divus rezultativitātes punktus, asistējot partneriem vārtu guvumos. Neviens no 11 izdarītajiem metieniem mērķi nav sasniedzis, tikmēr astoņas minūtes nācies sēdēt uz sodīto soliņa, bet kopējais lietderības koeficients pagaidām negatīvs (-1). Arī tiem, kuri spēles neredz, šāda statistika neliek aiz priekiem sist plaukstas, bet vīrs, kurš cītīgi sekojis komandas gaitām, uzsver - Girgensonam nepieciešams laiks.

"Bufalo "Sabres" otrajai izvēlei pirmajā drafta kārtā Zemgum Girgensonam bijis lēns starts profesionālajai karjerai ar "Amerks". Brīžiem viņā parādās tas spēlētājs, kas ["Sabres"] nometnē bija gatavs stāties ceļā katram,"raksta Kevins Fraihaits, kurš ir hockeybuzz.com blogeris un sabreshockeycentral.com izveidotājs/uzturētājs. "Tomēr pagaidām nepietiek stabilitātes statistikas ailēs - tikai divas piespēles. "Sabres" jau ātri pēc treniņnometnes sākuma parakstīja ar viņu līgumu, jo redzēja vēlmi kārtīgi cīnīties. Vēl gan joprojām ir ļoti agrs, tāpēc cerības uz Girgensonu joprojām ir augstas."

Pēc astoņām spēlēm "Americans" ieņem piekto vietu Rietumu konferencē. Novembrī komanda aizvadīs desmits pēles, piecas no tām savā laukumā.

Svarīgākais