Girgensona "Americans" izcīna lielu uzvaru

© Scanpix

Naktī uz svētdienu Amerikas Hokeja līgā (AHL) pie piektās uzvaras astoņos mačos tika viena no līgas līderēm Ročesteras "Americans", kas ar latviešu uzbrucēju Zemgu Girgensonu sastāvā izbraukumā pārliecinoši pieveica Adirondakas "Phantoms" - 6:2.

Pēc trīs uzvaru sērijas vakar "Americans" piedzīvoja neveiksmi Vilksberijā, taču šodien, ciemojoties Adirondakā, atgriezās uz uzvaru takas. Spēlē pret vienu no līgas pastarītēm "Phantoms" ročesterieši izvirzījās vadībā desmitajā minūtē, bet uzvaras vārtus guva otrās trešdaļas sākumā, realizējot vairākumu (2:1). Spēles turpinājumā svaru kausi nosliecās krietni uz "Americans" pusi, kas triumfēja bez lielām ceremonijām - 6:2.

Zemgus Girgensons, kurš vakar nopelnīja rezultatīvu piespēli, šoreiz palika bez punktiem. Pa vārtiem latviešu centrs meta divas reizes, soda minūtes nenopelnīja, bet laukumā atradās otro vārtu zaudēšanas brīdī, tādējādi maču pabeidzot ar negatīvu lietderības koeficientu (-1).

Girgensons šajā sezonā piedalījies visos astoņos komandas mačos, izceļoties ar divām rezultatīvām piespēlēm, 11 reizes metis pa vārtiem, sakrājis astoņas soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu (-1).

"Americans" ir Rietumu konferences vicelīdere, taču 11 punktus sakrājusi arī pirmajā vietā esošā Šarlotes "Checkers" (aizvadīts par vienu spēli mazāk). Zemgus un "Amerks" gandrīz nedēļu atpūtīsies no spēlēm, un nākamā maču sērija nākamajā nedēļas nogalē pret Hamiltonas "Bulldogs" - vispirms viesos, pēc tam savā laukumā.

Svarīgākais