KHL atsakās no spēļu aizvadīšanas Ņujorkā

Kontinentālā hokeja līga nolēmusi atteikties no Maskavas "Dynamo" un Sanktpēterburgas SKA savstarpējo spēļu aizvadīšanas Amerikas Savienoto Valstu pilsētā Ņujorkā. Līgas izplatītajā paziņojumā kā iemesls minēts Nacionālās hokeja līgas lokauts.

"Ejot pretī daudzu tūkstošu Krievijas hokeja līdzjutēju vēlmēm, apzinoties hokeja klubu Maskavas "Dynamo" un SKA intereses un ņemot vērā lielo neskaidrību, kas saistīta ar Nacionālās hokeja līgas lokautu, Kontinentālā hokeja līga pieņēma lēmumu par "Dynamo" un SKA savstarpējo spēļu, kas sākotnēji 2013.gada 19. un 20.janvārī bija ieplānotas Ņujorkā, norises laika izmaiņām," teikts līgas oficiālajā paziņojumā.

Saskaņā ar jauno spēļu kalendāru mačs Sanktpēterburgā tiks aizvadīts 20.janvārī, savukārt Maskavā cīņa norisināsies 22.janvārī. "Dynamo" un SKA ir pašreizējās KHL līdervienības. Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā "Dynamo" 20 spēlēs ir izcīnījusi 42 punktus, kas šobrīd ir labākais rādītājs visā līgā. SKA atpaliek par diviem punktiem, taču Sanktpēterburgas hokejisti aizvadījuši par divām spēlēm mazāk, līdz ar to vidēji spēlē vairāk punktus ir ieguvusi SKA - 2.22 pret "Dynamo" 2.10. Trešajā vietā esošā Čeļabinskas "Traktor" vidēji spēlē ieguvusi 2.11 punktus.

Svarīgākais